Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Virtualisatie inschakelen windows 11? Zo werkt het!

Met hardware virtualisatie kunt u meerdere besturingssystemen en apps op een Windows 11 computer installeren.

Door het virtualiseren van hardware kunt u een nieuw besturingssysteem testen zonder nieuwe hardware aan te schaffen, bijvoorbeeld met Hyper-V. Het inschakelen van hardware virtualisatie in Windows 11 is niet heel moeilijk, u kunt het inschakelen via de EUFI/BIOS.

Als u virtualisatie heeft ingeschakeld, dan kunt u vervolgens door Hyper-V in te schakelen een virtuele machine installeren . Niet alleen via Hyper-V, maar ook via VirtualBox of andere virtuele machine software.

Er zijn enkele vereisten waaraan de computer moet voldoen om virtualisatie te kunnen inschakelen. Zo moet de computer voorzien van het Windows besturingssysteem 64 bit en een Professional of Enterprise licentie (om Hyper-V te kunnen gebruiken). Er moet in de BIOS ondersteuning zijn voor hardware virtualisatie, en er moet voldoende schijfruimte beschikbaar zijn om het besturingssysteem te installeren welke u wilt virtualiseren.

Virtualisatie inschakelen windows 11

Ik raad aan om voor dat u virtualisatie gaat inschakelen, om te controleren of uw computer ondersteuning biedt voor hardware virtualisatie. Dit kunt u op de volgende manier controleren.

Open taakbeheer. Klik vervolgens op tabblad “Prestaties”. In de prestatie-instellingen controleer of “Virtualisatie” is ingeschakeld.

Controleren of virtualisatie is ingeschakeld

Om virtualisatie in de EUFI/BIOS in te schakelen start u de computer naar de BIOS. In de BIOS instellingen zoekt u in de “advanced” of “configuration” instellingen naar de volgende instellingen om hardware virtualisatie in te schakelen. Dit is geheel afhankelijk van BIOS versie, merk of model computer of laptop.

Intel(R) virtualization technology, AMD-V, VT-X, Hyper-V, SVM of VanderPool. Schakel de optie vervolgens in door de instelling te wijzigen naar “Enabled”.

Hieronder ziet u een voorbeeld:

Intel virtualization technology

Als u hardware virtualisatie in de EUFI of BIOS succesvol heeft ingeschakeld, dan leest u het volgende artikel om Hyper-V in te schakelen en te gebruiken in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!