Windows 11 of 10 beeldscherm dupliceren of uitbreiden naar iPad

Stefan
Windows 11 of 10 beeldscherm dupliceren of uitbreiden naar iPad

We werken tegenwoordig op meerdere apparaten. Dit zijn vooral computers, maar ook steeds meer draagbare apparaten zoals een Apple iPad.

Deze apparaten kunnen ook steeds beter samenwerken, omdat er verschillende functies beschikbaar zijn die naadloos in elkaar overlopen. Zo kunt u in Windows 11 of Windows 10 een extra beeldscherm gebruiken door uw iPad in te zetten.

U kunt uw iPad dus gebruiken als extra scherm, om bijvoorbeeld vensters op weer te geven, maar ook gebruiken als uitbreiding van het huidige scherm. Hoe dit werkt leest u in dit artikel.

Windows 11 of 10 beeldscherm dupliceren of uitbreiden naar iPad

Om te beginnen dient u server software in Windows 11 of 10 te installeren. Dit betekent dat de computer een server wordt waar de iPad later verbinding mee kan maken.

Spacedesk driver console op Windows computer installeren

De software die we gaan gebruiken is de Spacedesk software. Ga naar de website van Spacedesk via uw computer. Klik op de “download” knop.

Download Spacedesk

Download en installeer de Spacedesk software voor Windows 11 of 10. In de meeste gevallen is de 64-bit versie geschikt.

Download spacedesk voor windows 11 of 10

Na installatie opent u de “Spacedesk driver console” app.

Spacedesk driver console app

Spacedesk is direct actief. Hier hoeft nu niets gewijzigd te worden.

Spacedesk voor Windows

Nadat u de Spacedesk app voor Windows 11 of 10 heeft geïnstalleerd, dient u ook de Spacedesk app voor iPadOS te installeren op uw iPad.

Spacedesk viewer op iPad installeren

Ga via uw iPad naar de Spacedesk website. Klik op het “appstore” pictogram om de appstore te openen en de “Spacedesk (multi monitor)” app te installeren.

Lees ook
Start menu herstellen in Windows 10 of Windows 11

Spacedesk multi monitor app voor iPad

Spacedesk verbinden en instellen

Nu u Spacedesk op zowel uw computer als op uw iPad heeft geïnstalleerd, opent u de Spacedesk app op uw computer en uw iPad.

Als u de Spacedesk app op uw iPad opent, dan ziet u dat u verbinding kunt maken met uw Windows 11 of 10 computer.

Spacedesk verbinden van iPad naar Windows PC

Hiervoor is het noodzakelijk dat beide apparaten zich op hetzelfde netwerk bevinden. Dit werkt zowel draadloos als via ethernet (kabel). Schakel eventuele firewall software op uw computer of router uit of sta de verbinding toe als u problemen ondervindt met verbinden.

U ziet nu direct het beeldscherm van uw computer. Zoals hieronder zichtbaar in de afbeelding.

Computer beeldscherm naar iPad

Dit is echter een duplicatie van uw beeldscherm, nog geen uitbreiding. Een duplicatie betekent dat hetzelfde beeldscherm wordt weergegeven wat u ook op uw computer ziet.

Beeldscherm uitbreiden naar iPad

U kunt echter via Spacedesk ook het beeldscherm uitbreiden. Het uitbreiden van het beeldscherm betekent dat u er een tweede beeldscherm van kunt maken dat standaard leeg is en geen duplicaat is van wat u al ziet op uw computer.

Om er een uitbreiding van te maken, dient u in Windows de beeldscherminstellingen aan te passen. In dit voorbeeld gebruik ik Windows 11.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op “Instellingen”. In de instellingen klikt u op “Systeem” en vervolgens op “Beeldscherm”. Als u uw iPad als extra beeldscherm wilt gebruiken, dan wijzigt u “Deze beeldscherm dupliceren” naar “Deze beeldschermen uitbreiden”.

Hetzelfde beeldscherm weergeven op computer als iPad

Als u liever hetzelfde beeldscherm weergeeft op uw computer en iPad, dan wijzigt u de instelling naar “Deze beeldschermen dupliceren” in plaats van “Deze beeldschermen uitbreiden”.

Lees ook
Het oude Windows verkenner terugzetten in Windows 11

Beeldscherminstellingen wijzigen

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *