Dubbele bladwijzers (bookmarks) verwijderen uit Safari – PC-Tips.info

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Na jaren van gebruik kan Safari vervuild raken met dubbele bladwijzers, ook wel bookmarks genaamd. Doordat Apple verschillende apparaten met elkaar doormiddel door middel van een iCloud account met elkaar laat synchroniseren kunnen bladwijzers van verschillende apparaten met elkaar verwisseld worden. Dit leidt tot dubbele bookmarks in Safari. In dit artikel richt ik me tot de Mac. 

De oorzaak is meestal het synchroniseren van de Safari bladwijzers middel het iCloud id op verschillende apparaten zoals een iPhone, iPad en Mac computers. Dit kan leiden tot veel irritatie bij gebruikers. Safari zelf biedt er niet direct een oplossing voor, helaas. In dit artikel kunt u doormiddel van software of handmatig de bladwijzers in Safari ordenen en verwijderen waar nodig.

Dubbele bladwijzers (bookmarks) verwijderen uit Safari

BookMarkApp verwijder dubbele bladwijzers uit Safari automatisch

BookMarkApp ontworpen door Ruslan Hakimzhanov is een betaald stuk software die bladwijzer duplicaten kan verwijderen uit Safari met 1 druk op de knop. U kunt snel dubbele bladwijzers identificeren, alle dubbele bladwijzers verwijderen met een klik, of selectief de Safari bladwijzer een voor een verwijderen. De BookMarkApp is de tool voor het organiseren van uw Safari bladwijzers. BookMarkApp is in tegenstelling heel veel andere software High Sierra ready!

BookMarkApp verwijderen dubbele bladwijzers bookmarks Safari
Klik op de afbeelding om de Mac App Store te openen naar de BookMarkApp

Handmatig dubbele bladwijzers verwijderen uit Safari

Het is ook mogelijk om handmatig dubbele bladwijzers te verwijderen uit Safari. Het is een methode die wat tijd kost. Het is mogelijk om dubbele bladwijzers uit Safari een voor een te selecteren en te verwijderen. U kiest de bladwijzer uit de lijst en selecteert met de rechtermuisknop verwijderen. De bladwijzer is nu verwijderd.

Wat misschien nog wel sneller gaat is een nieuwe map aanmaken bij de Safari bladwijzers. Daarna sleept U de ongewenste dubbele bladwijzer(s) in de nieuwe aangemaakte map. Als u klaar bent klikt U op de nieuwe map en selecteert u verwijderen. Alle dubbele bladwijzers in deze nieuwe map zijn nu verwijderd. Om uw Mac nog meer op te schonen hebben we een uitgebreide instructie gemaakt. In deze instructie vind u nog meer tips m.b.t. tot Mac & Safari. Ga door naar: Mac opschonen en sneller maken.

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

377 Artikelen244 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x