Voorkom dat Google Chrome automatisch tabbladen uitschakelt

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u meerdere tabbladen in Google Chrome heeft geopend dan kan dit de Google Chrome browser trager maken. Om dit probleem te voorkomen heeft Google in de browser een functie genaamd “discards” toegevoegd.

Discards in Google Chrome is een functie waarmee de browser voorkomt dat een teveel aan geopende tabbladen de Chrome browser vertragen. Dit doet de Chrome browser automatisch door actieve tabbladen op de achtergrond uit te schakelen als u ze een tijdje niet gebruikt.

Het probleem is dat sommige websites afhankelijk zijn van een actief tabblad. Door het tabblad op de achtergrond opnieuw te laden kan een website-informatie bijwerken. Om dit probleem te voorkomen kunt u instellen in Google Chrome dat een tabblad niet uitgeschakeld dient te worden. Dit is hoe het werkt.

Voorkom dat Google Chrome tabbladen uitschakelt

Open de Google Chrome browser. In de adresbalk typt u: chrome://discards/

Chrome discards instellingen openen

U bent nu in de “Discards” instellingen van Google Chrome. U ziet hier de actieve tabbladen die u heeft geopend in Google Chrome in een overzicht.

Om nu te voorkomen dat een tabblad automatisch door Google Chrome wordt uitschakelt om systeemprocessen te beperken, klikt u in de tabel “Auto discardable” op “Toggle”.

U wijzigt hiermee de instelling van een vinkje naar een kruisje. Een kruisje betekend in dit geval dat het tabblad op de achtergrond actief blijft. Een vinkje betekend dat het tabblad op de achtergrond uitgeschakeld kan worden.

Auto Discardable in Google chrome

Het is belangrijk te weten dat als u een tabblad aanpast zodat deze actief blijft, dat dit alleen maar werkt zolang u de browser of het tabblad niet afsluit. Als u het betreffende tabblad afsluit, of u herstart de Google Chrome browser dient u deze wijziging opnieuw uit te voeren.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Bespaar batterij met deze 5 Google Chrome tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!