Ultimate Performance (Hoge prestaties) activeren in Windows 10 – PC-Tips.info

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Ultimate Performance (Hoge prestaties) in Windows 10 is geïntroduceerd met de April 2018 update (versie 1803). Ultimate Performance is een energie schema speciaal ontworpen om het maximale uit uw computer hardware te halen met verlies van batterij. In mijn opinie niet geschikt om te activeren op een laptop die gebruikt wordt enkel of vaak op de batterij.

Ultimate Performance voor Windows 10 is meer geschikt voor een server of desktop PC. Het Ultimate Performance energie plan in Windows 10 is gebouwd om het maximale uit de aanwezige hardware in de computer te halen. In eerdere energie schema’s die beschikbaar zijn voor Windows 10 onderzoekt Windows 10 welke hardware de meeste kracht nodig heeft en stuurt deze hardware aan, zie het als een perfect uitgebalanceerd systeem die precies weet welke hardware op dat moment de meeste kracht nodig heeft.

In het Ultimate Performance (Hoge prestaties) energie plan wordt alle hardware dus maximaal ingezet. Dit is het meeste merkbaar tijdens het opstarten van de computer of bij tijdelijk intensieve applicaties.

Ultimate Performance (Hoge prestaties) activeren

Open het start-menu en selecteer Instellingen – of klik op de Windows toets op uw toetsenbord in combinatie met I (Windows toets + I) om de Windows 10 instellingen te openen.

windows 10 start menu

Open het Windows 10 Systeem menu.

windows 10 systeem instellingen

In het linker menu, open het Energiebeheer en slaapstand menu. In het rechter venster klik op het extra energie-instellingen menu.

windows 10 energiebeheer

Klik op het pijltje naar beneden om het Hoge Prestaties energie schema te zien. Klik daarna op Hoge Prestaties om het “Ultimate Performance” energie schema te activeren in Windows 10.

energiebeheer - hoge prestaties - ultimate performance

U hebt nu met succes Ultimate Performance mode geactiveerd in Windows 10.

Ultimate Performance – Hoge Prestaties is niet beschikbaar in Windows 10?

Als u de optie Hoge Prestaties – Ultimate Performance niet ziet kunt u deze toevoegen door de volgende stappen te volgen. Klik met de rechtermuisknop op de start-knop in Windows 10. Selecteer uit het menu opdracht-prompt (administrator).

In het opdracht-prompt venster type: powercfg -duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c

powercfg windows 10

Succes! Heeft u vragen dan kunt u het onderstaande commentaar veld gebruiken. Wist U dat Windows 10 ook een uitgebreid configuratiescherm biedt genaamd Godmode? Lees hier meer over Windows 10 godmode activeren.

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

417 Artikelen261 REACTIES

5 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kjeld

Geweldig, dit hielp. Bedankt!

Kees Verwijs

Bedankt, de oplossing werkt. Kan iemand misschien uitleggen wat er onder de motorkap gebeurt? Ik vind de ‘fix’ op veel plaatsen, maar niemand legt uit waarom de hoge energie-settings ‘soms’ missen (ik heb een PC en een laptop met dezelfde installatie-USB een schone Windows 10 setup gegeven en de PC had het schema wel, de laptop niet).

guy frencken

Beste ,
Mijn oude Hotmail e-mails ben ik kwijt , hoe kunnen jullie mij helpen , a.u.b.
Dank bij voorbaat .

Guy Frencken

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
5
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x