Windows 10: Overschakelen naar een lokaal account ipv Microsoft Account

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Het installatieproces van Windows 10 dwingt u nu om in te loggen met een Microsoft-account. Als u liever een lokaal gebruikersaccount gebruikt, zegt Microsoft dat u daarna moet overstappen van Microsoft naar een lokaal gebruikersaccount. In dit artikel leg ik uit hoe dat werkt.

Er is een manier om Windows 10 in te stellen zonder gebruik te maken van een Microsoft-account. Als u de verbinding met het internet verbreekt, kunt u zich aanmelden met een lokale gebruikersaccount. Dit werkt ongeacht of u het installatieproces op een nieuwe pc doorloopt of Windows 10 vanaf nul af aan installeert.

Maar als u Windows al hebt ingesteld om met een bestaand Microsoft-account te werken, zal dit niet veel helpen.

Dit proces houdt al je geïnstalleerde bestanden en programma’s bij. U zult niets verliezen. Windows 10 synchroniseert echter niet langer uw instellingen tussen uw pc’s en maakt gebruik van andere functies die aan een Microsoft-account zijn gekoppeld. U kunt zich nog steeds aanmelden bij sommige afzonderlijke apps met een Microsoft-account zonder dat u zich met het Microsoft-account op uw pc hoeft aan te melden.

Ik zeg niet dat iedereen een lokale account moet gebruiken. De keuze is aan u!

Overschakelen naar een lokaal account vanuit een Microsoft-account

U kunt dit doen vanuit de instellingen van Windows 10. Om de instellingen te openen, klikt u op de Start knop en selecteert u “Instellingen” uit het menu.

windows 10 instellingen

Klik op het pictogram “Accounts” in het venster Instellingen.

windows 10 accounts

Klik op “Aanmelden met een lokale account”. Deze optie staat op het tabblad “Uw info”, dat standaard wordt geselecteerd. Uw Microsoft-accountgegevens worden hier weergegeven.

lokaal account windows 10

Windows 10 vraagt of u zeker weet dat u door wilt gaan en waarschuwt u dat u de Microsoft-accountfuncties verliest, zoals de mogelijkheid om uw Windows 10-instellingen tussen uw pc’s te synchroniseren.

Klik op “Volgende” om verder te gaan.

Als Windows 10 daarom vraagt, voer dan uw pincode of wachtwoord in om uw identiteit te verifiëren.

overschakelen naar lokaal account windows 10

U wordt gevraagd een gebruikersnaam, wachtwoord en wachtwoordhint in te voeren voor uw lokale gebruikersaccount. De hint wordt getoond wanneer iemand probeert in te loggen met een onjuist wachtwoord.

Voer de gegevens in die u wilt gebruiken en klik op “Volgende”.

lokaal account activeren windows 10

U bent bijna klaar. Klik op “Uitloggen en klaar.” De volgende keer dat u zich aanmeldt, moet u uw nieuwe wachtwoord opgeven.

lokaal account windows 10

Als u in de toekomst een Microsoft-account wilt gebruiken, gaat u terug naar het scherm Instellingen > Accounts > Uw Info.

U kunt uw lokale account koppelen aan een Microsoft-account door de gebruikersnaam en het wachtwoord van een Microsoft-account op te geven.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
  1. Ben wachtwoord vergeten van mijn lokale account. Heb geprobeerd om een wachtwoordhersteldiskette te maken maar krijg dan een foutmelding t.w.: er is een fout opgetreden bij het terugzetten van het wachtwoord voor dit gebruikersaccount.

    Hoe kan ik dit probleem oplossen ?

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!