Wat te doen als u Windows 10 niet kunt updaten?

Stefan
Wat te doen als u Windows 10 niet kunt updaten?

Windows-updates zijn cruciaal voor de bescherming, optimalisatie en uitbreiding van de functionaliteit van uw computersysteem. Deze updates lossen niet alleen problemen op, maar voegen ook nieuwe mogelijkheden toe. Als de Windows-updatefunctie echter niet functioneert, mist uw systeem belangrijke vernieuwingen. Dit omvat updates voor hardware, nieuwe functies, en cruciale beveiligingsverbeteringen via Windows Defender.

Het consequent ontvangen van updates voor Windows 10, geleverd via de Windows Update Service, is daarom van vitaal belang. Windows Update, een service van Microsoft, verzorgt updates zoals servicepacks, patches voor het Windows-besturingssysteem, en andere Microsoft-software. Het dient ook om stuurprogramma’s voor veelgebruikte hardware-apparaten bij te werken.

Microsoft brengt regelmatig patches en andere beveiligingsupdates uit, meestal op de tweede dinsdag van elke maand, bekend als ‘Patch Tuesday’. Daarnaast worden ook buiten deze cyclus updates vrijgegeven voor urgente problemen. Deze updates zijn essentieel om uw systeem te beschermen tegen malware en kwaadaardige aanvallen.

Bovendien biedt Windows Update toegang tot een updategeschiedenis, waarin alle installaties via de service worden weergegeven. Als Windows Update niet werkt, is het belangrijk om dit probleem aan te pakken. Mogelijke oplossingen zijn het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows Update, het handmatig resetten van de Windows Update-componenten, of het zoeken naar specifieke foutcodes online voor gerichte hulp. Het regelmatig controleren op en installeren van updates zorgt ervoor dat uw systeem up-to-date en beveiligd blijft. Maar wat kunt u doen als Windows update in Windows 10 niet goed werkt?

Wat te doen als u Windows 10 niet kunt updaten?

In eerste instantie is het belangrijk om te bekijken of er inderdaad geen updates worden gedownload en geïnstalleerd. Mogelijk staat er een foutmelding bij en kunt u deze foutmelding gebruiken om het probleem op te lossen.

Lees ook
Kies zelf wanneer Windows uw beeldscherm uitschakelt

Klik in de taakbalk op de zoekbalk. In de zoekbalk type: update. Klik op het “Naar updates zoeken” resultaat. Klik nu op de “Naar updates zoeken” knop en controleer of er updates beschikbaar zijn.

Naar updates zoeken

Als de update niet wordt gedownload of geïnstalleerd gaat u door naar de volgende stap.

Windows update probleemoplosser

Als er zich foutmeldingen voordoen tijdens het downloaden of installeren van updates in Windows 10, kunt u de problemen identificeren en oplossingen met de Windows update probleemoplosser.

Klik op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. In de instellingen klikt u op “Bijwerken en beveiliging”. Aan de linkerzijde klikt u op “Problemen oplossen”. Klik hierna op “Extra probleemoplossers”.

Klik nu op “Windows update” om de Windows update probleemoplosser te starten.

Windows update probleemoplosser starten in Windows 10

Windows update cache bestanden verwijderen

Het verwijderen van cache bestanden van Windows update forceert Windows om de update bestanden opnieuw te downloaden. Na het opnieuw downloaden van de update-bestanden gaat Windows proberen de update(s) opnieuw te installeren.

Om de Windows update bestanden te kunnen verwijderen dient u eerst 2 services te stoppen. Doet u dit niet dan blijven de update bestanden “in gebruik”. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Uitvoeren”. In het uitvoeren-venster type: services.msc

Zoek naar de service “Background intelligent transfer service” en klik erop met de rechtermuisknop. In het menu klik op “Stoppen”. Zoek vervolgens naar de service “Windows update”. Ook hier klikt u op met de rechtermuisknop en klikt u op “Stoppen”.

Windows update service stoppen

Open nu de Windows Verkenner, en ga naar de map: C:\Windows\SoftwareDistribution. Selecteer alle bestanden en mappen in C:\Windows\SoftwareDistribution en verwijder deze. Dus de map helemaal leeg maken.

Lees ook
BSOD of blauw scherm in Windows 11 of 10 analyseren

SoftwareDistribution map helemaal leeg maken

Ga nu terug naar de Windows-services, en start de services “Background Intelligent Transfer Service” en “Windows update. Dit doet u door er met de rechtermuisknop op te klikken en “Starten” te kiezen in het menu.

Windows update service starten

Ga nu terug naar Windows-update en laat Windows 10 opnieuw zoeken naar nieuwe updates. Hopelijk worden de updates nu wel succesvol gedownload en geïnstalleerd.

Mocht het niet hebben geholpen kunt u de Windows-update service resetten met reset tool. Of u kunt de update handmatig installeren.


Geholpen?


Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.

Meld u aan op ons nieuwe computer forum voor vragen en computerhulp.
59 reacties
 1. BEDANKT
  Dank zij uw aanwijzingen heb ik het probleem “UPDATES KUNNEN NIET WORDEN UITGEVOERD”
  kunnen oplossen. Als leek op technisch vlak ben ik dus wel in geslaagd
  nogmaals BEDANKT voor de duidelijke uitleg
  Ik stuur u (jullie) alvast mijn (vervroegde) wensen voor een gelukkig, en vooral gezond 2023
  m.v.g.
  Ivo Platteau

 2. Hallo,

  ik heb enkele dagen geleden 3 of 4 windows updates geinstalleerd, maar 1 van deze updates (deze: 2022-08 Beveiligingsupdate voor Windows 10 Version 21H1 voor op x64 gebaseerde systemen (KB5012170)). De update was/is niet gelukt.
  Ik krijg dan deze melding: Er zijn problemen bij de installatie van de updates, maar we proberen de installatie later opnieuw uit te voeren. Als u dit bericht dan weer ontvangt en meer informatie wilt zoeken via internet of ondersteuning wilt, komt het volgende wellicht van pas: (0x800f0922).
  Wat kan ik of moet ik doen om deze update geinstalleerd te krijgen want het opnieuw proberen installeren van deze update lukt niet. Ik heb ook al wat opgezocht op internet en wat geprobeerd maar niets werkt.
  Moet ik proberen de updates die ik toen (10/08/22) heb geinstalleerd om deze te verwijderen en dan opnieuw proberen de 3 of 4updates te installeren, of moet ik gewoon een tijdje wachten tot er nieuwe updates beschikbaar zijn en deze dan gewoon installeren?

  Hopelijk kan iemand me verder helpen.

  Alvast bedankt.

  1. Hallo, bedankt voor uw duidelijke omschrijving.

   Update: Dit is een bekend probleem, dat KB5012170 niet wil installeren. Dit is schijnbaar gerelateerd aan “Secure boot” of “Beveiligd opstarten”. Als u “Secure boot” in de BIOS uit kunt zetten, dan kunt u mogelijk wel de update installeren. Het uitzetten en opnieuw aanzetten wil ook nog wel eens helpen.
   https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-11-tpm-2-0-secure-boot-inschakelen-bios/

   —————————

   U kunt het volgende doen.

   1. Controleer of u enkele GB aan vrije schijfruimte heeft op de C schijf. Maak anders schijfruimte vrij.

   2. In dit artikel voer SFC en DISM uit: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/3-tips-om-een-probleem-in-windows-op-te-lossen/ probeer daarna opnieuw te updaten.

   3. probeer de tips in dit artikel: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-10-update-20h2-wil-niet-installeren/

   4. Probeer Windows 10 te updaten met de update-assistent: https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/windows-10-update-assistent-3550dfb2-a015-7765-12ea-fba2ac36fb3f

   5. Reset Windows update met WUreset: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-update-resetten/. Dit verwijderd ook tijdelijke bestanden uit Windows update en zorgt ervoor dat ze opnieuw gedownload en geïnstalleerd moeten worden. Dit kan problemen met updates oplossen.

   Succes! Groet, Stefan

   1. Hallo Stefan,
    bedankt voor het snel antwoorden op m’n vraag/probleem.

    Ik heb de stappen gedaan die u had gegeven maar ik kan nog steeds de update: 2022-08 Beveiligingsupdate voor Windows 10 Version 21H1 voor op x64 gebaseerde systemen (KB5012170) niet installeren.

    Want bij mij thuis lukte dit wel maar bij m’n ouders lukt het niet, dat vind ik zo raar.

    Alvast bedankt en met vriendelijke groeten,

    Kenneth.

 3. Een goede dag,
  Bovenstaande opties uitgevoerd maar blijft met de melding komen:
  2019-04mCumulatieve update voor op Windows 10 version 1709 for x64 gebaseerde systemen (KB4493440)

  1. Hallo, dat is vervelend. Ik raad u aan het volgende uit te voeren in deze volgorde.

   1. In dit artikel voer SFC en DISM uit: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/3-tips-om-een-probleem-in-windows-op-te-lossen/ probeer daarna opnieuw te updaten.

   2. probeer de tips in dit artikel: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-10-update-20h2-wil-niet-installeren/

   3. Probeer Windows 10 te updaten met de update-assistent: https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/windows-10-update-assistent-3550dfb2-a015-7765-12ea-fba2ac36fb3f

   U heeft de PC allang niet meer bijgewerkt met updates, mocht het helemaal niet lukken, installeer dan Windows 10 opnieuw door te herstellen met behoud van bestanden.
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/herstelopties-in-windows-31ce2444-7de3-818c-d626-e3b5a3024da5#

   Succes! Groet, Stefan

 4. Beste Stefan,

  Windows-specificaties: Windows ,10 Home/versie 2004/installatiedatum 28-05-2020/Build van besturing 19041.630/Ervaring Windows Feature Experience Pack 120.2212.31.0
  Fabrikant Packard Bell/aankoopdatum 2013

  Windows en ik zijn al een paar weken bezig om onderdelenupdate naar Windows 10, versie 21H2 te instaleren (fout 0x8007042B).

  Ik heb van alles geprobeerd en ook uw tips.

  Mijn pc werkt prima en ik wil niet de pc opnieuw instellen zonder behoud van apps, of is er toch een mogelijkheid om mijn apps te behouden.

  Probeert Windows mij te dwingen toch een nieuwe pc met Windows 11 te kopen.De functie om de updates 7 dagen te onderbreken staat uit, maar ik heb het wel op handmatig ingesteld.

  Graag wil ik een kort maar krachtig tip of advies van u.

  Met vriendelijke groet,

  Francis

  1. Hallo, ik raad u het volgende aan:
   1. In dit artikel voer SFC en DISM uit: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/3-tips-om-een-probleem-in-windows-op-te-lossen/ probeer daarna opnieuw te updaten.
   2. probeer de tips in dit artikel: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-10-update-20h2-wil-niet-installeren/
   3. Probeer Windows 10 te updaten met de update-assistent: https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/windows-10-update-assistent-3550dfb2-a015-7765-12ea-fba2ac36fb3f
   Succes! Groet, Stefan

  2. Beste Stefan,

   De update naar versie 21H2, was eindelijk met succes geïnstalleerd door SFC uit te voeren.

   Windows Resource Proctection vond corrupte bestanden en repareerde ze met succes.De wijzigingen worden van kracht na de volgende herstart.

   Ik had het al eens uitgevoerd maar de pc misschien niet herstart.

   Om mijn dankbaarheid te tonen wil ik heel graag een donatie doen maar niet via Paypal.

   Met vriendelijke groet,

   Francis

   1. Hoi! Fijn dat het is gelukt. SFC hersteld inderdaad onderdelen in Windows zoals bepaalde services en systeembestanden. Ik heb u een e-mail gestuurd.
    Groet, Stefan

 5. Ik snap er steeds minder van. Volgens windows update geschiedenis is mijn laptop bijgewerkt t/m update 2021-7, maar als ik kijk naar instellingen/systeem/info staat er:
  Editie Windows 10 Home
  Versie 20H2
  Installatiedatum ‎15-‎3-‎2021
  Build van besturingssysteem 19042.928
  Serienummer LR0DT522
  Ervaring Windows Feature Experience Pack 120.2212.551.0
  Ik heb nog even verder gegoogled en daaruit begrijp ik, dat de Mei 2021 Update versie 21H1 is. Die is dus kennelijk toch niet geïnstalleerd. Wordt er dan bij windows update “voortgemodderd” een oude versie van windows?
  Als ik handmatig versie 21h1 download, hoe installeer ik die dan?
  Voor de volledigheid, ik heb een Lenovo Yoga slim 7 14ARE05 met de volgende specs:
  Processor AMD Ryzen 5 4500U with Radeon Graphics 2.38 GHz
  Geïnstalleerd RAM-geheugen 8,00 GB (7,36 GB beschikbaar)
  Type systeem 64-bits besturingssysteem, x64-processor
  Ik hoop dat dit helpt bij het begrijpen wat het probleem is. Wordt er niet ergens een foutcode opgeslagen om aan te geven wat eht probleem is?

 6. Als ik het goed begrijp heb ik windows 10 version 20H2 voor x64 gebaseerde systemen. Dat zie ik in elk geval als ik de updategeschiedenis bekijk. Daarvan is update 21-07 (KB5004237) gelukt. Ik neem aan, dat ik dan 2021-08 Dynamic Cumulative Update for Windows 10 Version 20H2 for x64-based Systems (KB5005033) moet downloaden?

 7. Hallo Stefan,
  De probleemoplosser had ik al geprobeerd zonder resultaat. Inmiddels is één van mijn pc’s vast gelopen en moest ik hem helemaal opnieuw installeren, wat me een halve dag heeft gekost omdat het was ingericht als muziekcomputer en de DAW software lastig te installeren is met rechten enzo. Heel vermoeiend. Mijn laptop heeft nog steeds hetzelfde probleem. De laatste update (2021-8) wil niet installeren terwijl de vorige updates het wel deden na legen van de cache. Ik heb zoveel mogelijk Microsoft bloatware verwijderd (weer nieuws en dat soort onzin) en cortana en edge met jouw tips in een ander artikel. Zou dat een oorzaak van de problemen kunnen zijn? Ik begin zo langzamerhand zo ziek te worden van windows en al die Microsoft rommel, die je door je strot geduwd wordt, dat ik bijna begin te denken aan Apple. Die duwen je ook van alles door je strot en je hebt geen keuzes, maar het werkt in elk geval.

 8. Hallo Stefan,
  Ik kon al een tijdje niet meer updaten, maar had de puf even niet om het op te lossen. Nu wel en met jouw tips kwam ik een eind. Na het legen van de cache begon windows driftig te updaten en dat ging goed tot de laatste update (2021-08). Die wilde in eerste instantie niet downloaden, maar na een paar keer opnieuw de cache legen lukte het wel. Ook die update ging driftig installeren en windows startte na 30% installatie opnieuw op en installeerde door tot 99% en toen verscheen het fijne scherm weer met de mededeling “kan updates niet installeren. installatie ongedaan maken. zet uw pc niet uit”. Probleemnoplosser geprobeerd, maar die zegt dat er een update klaar staat en dat ik opnieuw moet opstarten, maar dat heeft hetzelfde resultaat.
  Enig idee wat er mis is? Ik heb nu 1 laptop en een desktop waarmee updateproblemen zijn. Je zou toch zeggen, dat ze bij Microsoft voldoende personeel en fondsen hebben om deze ellende ons te besparen?

  Overigens alle lof voor jouw fantastische site en hulp. Je hebt me al eerder geholpen met het verwijderen van Edge ik raad iedereen, die problemen heeft aan naar jouw site te gaan.

 9. Puike site. Terwijl MS mij van het digitale kastje naar de muur bleef sturen, vond ik hier in een mum van tijd de oplossing: update cache leegmaken. Bedankt!

 10. Goede middag. Ik zag uw hulp op internet en ik heb een probleem met bijwerken Windows 10. Als ik de laptop uit wil zetten krijg i de mogelijkheid “bijwerken en afsluiten” Als ik dat toesta gaat de pc updates binnenhalen tot ongeveer 30%. Dan stopt de update en wordt alles weer op oude versie gezet en wat is binnengehaald weer verwijderd en start de laptop opnieuw op. Daar ik nogal een digibeet ben zou ik graag willen weten wat hier aan te doen is.

 11. Ik wil eigenlijk geen updates van Windows meer. Krijg allemaal troep en die Edge is ook waardeloos. Dat gezeur over virussen en spam ben ik ook helemaal klaar mee.

  1. U kunt het volgende proberen. In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtersmuisknop op het resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

   In het Opdrachtprompt venster type: net stop wuauserv en druk op ENTER.

   Daarna typt u: net start wuauserv en druk op ENTER.

   Probeer daarna opnieuw de updates te installeren. Hoor graag of het is gelukt!

    1. U kunt gebruik maken van een applicatie om Windows Update te herstellen. Download http://www.pc-tips.info/downloads/wureset.zip naar uw computer. Unzip de bestanden. Start wureset_x64.exe als Administrator. Kies op 4 (engels), kies daarna optie: 2. Daarna optie: 6. Daarna optie 14. En waar nodig optie: 18.

     In deze instructie vind u ook de Windows Update probleemoplosser. Ik ga ervanuit dat u de probleemoplosser al geprobeerd heeft!

     Ik hoor graag of het is gelukt.

     1. uw voorstel uitgevoerd maar geen resultaat
      nu geeft het aan 0xc1900101-ox20017
      vr gr

     2. bedankt voor uw moeite maar ik stop er maar mee
      zal naar specialist gaan om het te herstellen
      vr gr

     3. Ik heb een paar pictogrammen/programma van de computer gehaald en toen kon ik de nieuwste versie van Windows instelleren en loopt weer als een trein ook met de opnieuw geinstalleerde programma’s . nogmaals dank voor uw medewerking

 12. Ik heb bovenstaande stappen doorlopen maar de Windos Update start niet op. In het venster services.msc staat de Windows Update file niet in mijn overzichtslijst. Hoe kan dit hersteld worden zodat ik weer een update kan laten zoeken

  1. Ok, doe het volgende. Maak eerst een herstelpunt aan middels deze instructie. Niet vergeten, is belangrijk.
   http://www.pc-tips.info/tips/windows-herstelpunt-maken-en-terugzetten-uitgebreide-instructie/

   Daarna, download u dit bestand wat ik heb gemaakt om de Windows update service weer aanmaken via het Windows register: http://www.pc-tips.info/downloads/windows10updateservice.zip. Pak het bestand uit en dubbelklik op: Windows10updateservice.reg. Importeer de instellingen in het Windows register.

   Als dit klaar is herstart de computer. Controleer nu of de Windows Update service bestaat en of u naar updates kunt zoeken. Hoor graag of het is gelukt! Succes!

   1. Beste Stefan, bedankt voor je reactie. Het systeemherstelpunt heb ik niet kunnen maken aangezien het tabblad ‘systeembeveiliging’ bij mij ontbreekt.
    Windows update staat na de installatie van jou file wel weer in het Windows register! TOP! De computer is herstart maar het is nog steeds niet mogelijk om naar updates te zoeken. het je nog andere tips!

 13. Helaas geen werkende oplossing voor mij. Update werkt niet, geeft geen foutcode maar de melding:
  “We kunnen geen verbinding maken met de updateservice. We proberen het later opnieuw of u kunt het nu zelf controleren. Lukt het downloaden nog steeds niet, controleer dan of u verbinding met internet hebt.”
  In januari heb ik handmatig een update uitgevoerd naar 1909 maar ook dat heeft niet geholpen bij de automatisch update functionaliteit

 14. Als ik bij PC-instellingen op Bijwerken en beveiliging klik, sluit het scherm en gebeurt er verder niets.
  De laatste updates blijkt van 24 november 2019.
  Via het configuratiescherm zoeken naar Windows update problemen levert niets op.

 15. Ik werd getriggerd door foutcode 0xc1900101 zonder achtervoegsel.
  Conform de Microsoft hulp Probleem Oplosser gedraaid en die had SoftwareDistribution gebackuped en leeg gemaakt.
  Bij windows update gebeurde er niets, alleen de opmerking Uw PC is bijgewerkt.
  Volgens Microsoft de volgende stappen uitgevoerd: Backup Intelligent Transfer Services en Windows Update gestopt
  C:\windows\SoftwareDistribution leeggemaakt
  Backup Intelligent Transfer Services en Windows Update gestart
  Windows updates zoeken gestart en als antwoord:
  Uw PC is bijgewerkt. Doch er veranderd niets.
  Vervolgens Windows 10 updateassistent gedraaid en deze zegt dat 1809 is geïnstalleerd en dat 1909 wordt gedownload, wat ook gebeurd en later zegt dit tool dat deze wordt geïnstalleerd (Uw PC wordt bijgewerkt). Na de 100% melding komt het scherm dat na 30 minuten de PC automatisch wordt opgestart, wat ik ook aan het systeem overlaat en de PC wordt opnieuw opgestart.
  Na het opstarten krijg ik geen bericht dat e.e.a. klaar is of wat dan ook, en bij SYSTEEM INFO staat dat 1809 is geïnstalleerd en bij geschiedenis is alles leeg.
  Windows 10 Pro 64 bits / Activation is oke
  Anti Virus = Windows defender
  Harddisk ruimte >>100 GB over

  Super dank voor een oplossing.

  Wim

 16. Ik heb precies hetzelfde win 10 update naar versie 1903 of 1909 , ik werk nog met 1803 vanaf nov 2018 : Ik ben al dagen kwijt aan het puzzelen en proberen, Ram eruit en weer erin alle PCI kaarten er uit er in, software gedeïnstalleerd, Avast gedeïnstalleerden er weer op nadat het toch geen verschil maakte internet sites lezen over dit probleem. Ik ben zeker niet de enige!, er waren op de Microsoft site iets van 270 mensen die dezelfde problemen melden onder slechts 1 reactie , dus ik denk dat het een redelijk omvangrijk probleem is, met mogelijk tienduizenden computers over de hele wereld in problemen . Het zou mogelijk kunnen liggen aan mijn SSD-HD EVO Samsung 1TB , maar daar zijn er miljoenen van in de wereld, dat zou al opgevallen zijn. BIOS probleem? Op dit moment staat ie weer al op 27% voor een uur, dus zal het wel weer systeem herstel worden naar versie 1803, dus niks opgeschoten. Ik probeer vandaag nog te installeren van een SSD mem stick en probeer nadat 8 jaar weer eens een CD te branden met een Win10 installatie, want dat zou ook kunnen helpen volgens sommige sites. Van de tientallen puzzeluren die ik er in gestoken heb a 20 per uur had ik een nieuwe game PC kunnen kopen. Ik vermoed een probleem bij Microsoft. De installatie geeft ook geen enkele info waaraan het zou kunnen liggen. Ook het uitpluizen van de installatie logs en nog wat andere systeem logs gaven niks aan. Het zou volgens de summiere eindboodschap van falende installatie, liggen aan het installeren van een onbenoemd “apparaat” wat niet zou gebeurd zijn. Ik zou iets opschieten als ik wist WELK apparaat.
  Gek is dat mijn PC prima werkte zonder die updates, al een jaar lang.
  Ik ga Microsoft maar een bellen.

 17. “Wilt u contact opnemen via het contact formulier, ik ga u helpen per e-mail als u dat wilt.”
  Ik neem uw uitnodiging graag aan.
  Maar helaas is de contactpagina niet invulbaar ( ik kan over mail een screenprint sturen ) Mijn mail is {verwijderd}. Zend u mij uw mailadres in dezen aub. Met vr.gr.
  Ruud

  1. Er waren wat problemen met de site, het contact formulier is weer bereikbaar. Ik heb uw e-mail uit het commentaar gehaald ivm met spam berichten.

 18. Stefan de link in je bericht van 13 sept wordt niet meer ondersteund door MS. Er worden andere probleemoplossers geadviseerd.
  2e) Ik heb hetgeen je in bovenstaand artikel schrijft geprobeerd. Bij updaten krijg ik steeds het bericht “windows 10 kan geen verbinding maken met de updateservice” . En wellicht ten overvloede; ‘geschiedenis van updates’ is ook helemaal blanco. Ik gebruik W10/1903. Heb jij nog suggesties om de boel op te lossen?

  1. U kunt het volgende proberen, enige technische kennis is vereist. Niet uit te voeren door mensen die geen problemen met Windows Update ervaren!
   Download de volgende tool: https://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/Reset-Windows-Update-Agent-d824badc/file/224689/1/ResetWUEng.zip
   Pak alle bestanden uit en plaats deze in een nieuwe map op het Windows Bureaublad.
   Klik met de rechtermuisknop op bestand: ResetWUEng.cmd en selecteer “uitvoeren als Administrator”. Als de tool geopend is type: y om de voorwaarden te accepteren. Klik daarna op 2, optie 2 “Reset the Windows Update Components”. Als dit is voltooid, start daarna optie 12 “repairs/resets Windows Winsock settings”. Zoek daarna naar Windows updates. Hoor graag of hiermee het probleem is opgelost.

 19. De datastore en reporting events in deze folder zijn niet te verwijderen. Volgens windows zijn ze steeds in gebruik. Is hier nog een oplossing voor?

 20. Hallo pc-tipper(s)
  Het updaten werkte niet, vele malen geprobeerd
  Met bovenstaande aanwijzingen “Windows Update cache verwijderen” enz. toen wél gelukt, bedankt!
  Ferdi Klaassen

 21. Maar wat als u niets meer kunt doen?
  Startknop werkt niet, geen verkenner, geen locatie bureaublad, enz… PC helemaal “bevroren” tijdens laatste update

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *