Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

Meeste gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Als u de meldingen ziet in Windows “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” dan is er een beleid geïnstalleerd in Windows. Een beleid is een manier in Windows om te voorkomen dat gebruikers bepaalde instellingen in Windows gebruiken of aanpassen.

Een beleid wordt meestal door een systeembeheerder geïnstalleerd in bijvoorbeeld een administratief of werk omgeving. Een beleid kunt u installeren met de Groepsbeleid editor in Windows.

Een normale computer gebruiker die geen onderdeel van een werkomgeving is kan deze melding ook tegenkomen in Windows. In sommige gevallen is er dan software geïnstalleerd die een beleid forceert, maar het kan ook worden geïnstalleerd door malware op uw computer.

Om een beleid zoals “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” te verwijderen uit Windows is het vereist dat uw beheerder bent van de computer. Als u niet over een beheerders account in Windows beschikt dan kunt u het “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” beleid niet verwijderen. Om het “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” beleid dan alsnog te verwijderen heeft u hulp nodig van een beheerder zoals een systeembeheerder of netwerkbeheerder.

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

“Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” is relatief simpel te verwijderen. Echter voordat u doorgaat raadt ik u aan om een herstelpunt in Windows aan te maken.

In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt openen in Windows

In het Opdrachtprompt venster type het volgende commando om het “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” beleid te verwijderen.

RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers" && RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicy"

Als bovenstaand commando heeft uitgevoerd dan typt u daarna het volgende commando

gpupdate /force

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd beleid verwijderen in Windows

De “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” policy is nu verwijderd uit Windows. Zie onderstaande afbeelding.

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen uit windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Aanbevolen voor jou

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

478 Artikelen303 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x