Windows Pictogrammen verkleinen of groter maken? Eén Simple truc!

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

In Windows kunt u kiezen tussen grote, middelgrote of kleine iconen/pictogrammen. Maar wist u dat er nog veel meer formaten beschikbaar zijn? U kunt de grootte van uw pictogrammen aanpassen met een snelle snelkoppeling waarbij u simpelweg uw muiswiel gebruikt.

De standaardafmetingen van pictogrammen zijn beschikbaar in het contextmenu van het bureaublad.

Windows Iconen verkleinen of groter maken

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, in het context menu ga naar Beeld en kies daarna de grootte van de pictogrammen. U kunt kiezen uit Grote pictogrammen, Normale pictogrammen en Kleine pictogrammen.

pictogrammen in windows aanpassen in grootte

Echter, er is een nog simpelere truc om de iconen in Windows te vergroten of te verkleinen. In de Windows instellingen heeft u keuze uit drie groottes zoals hierboven beschreven, maar met de volgende truc 28 verschillende formaten.

Dit is hoe het werkt.

Ga met de muispunt naar een pictogram en houdt de muispunt op het pictogram gepositioneerd. Druk en houdt de CTRL toets op uw toetsenbord ingedrukt. Terwijl u de CTRL toets ingedrukt houdt scrol met uw muiswiel naar boven om de pictogrammen te vergoten en naar beneden om de pictogrammen te verkleinen.

Grootte iconen aanpassen

U kunt op deze manier het pictogram grootte aanpassen naar uw eigen wens in Windows. Het aanpassen van de grootte op deze manier werkt zowel via het bureaublad in Windows als in Windows verkenner.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

417 Artikelen261 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x