2 manieren om computer gebruikers af te melden in Windows

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u een computer deelt met andere mensen dan is het mogelijk dat iemand vergeet zich af te melden in Windows. Als men zich niet afmeldt in Windows dan neemt een aangemelde inactieve Windows-gebruiker onbedoeld een hoop computer geheugen in beslag.

Dit computergeheugen kunt u beter gebruiken voor mensen die wel de computer gebruiken.

In sommige gevallen echter moet een gebruiker aangemeld blijven, het afmelden van andere computer gebruikers kan dan ook tot gegevens verlies leiden.

Als iemand het werk op de computer niet heeft opgeslagen en de computer beheerder meldt deze Windows-gebruiker af via de tips in dit artikel, dan gaat on-opgeslagen werk automatisch verloren.

2 manieren om computer gebruikers af te melden in Windows 10

De eerste manier om Windows-gebruikers af te melden is middels het gebruik van Taakbeheer in Windows 10. De tweede manier is via het Opdrachtprompt. Ik licht beide manieren toe.

Windows-gebruiker afmelden via Taakbeheer

In de Windows zoekbalk type: taakbeheer. U kunt ook met de rechtermuisknop op de taakbalk klikken en Taakbeheer openen.

taakbeheer openen in windows

In Taakbeheer klik op tabblad: Gebruikers.

U ziet daarna de overige aangemelde gebruiker in Windows. Klik op de gebruiker die u wilt afmelden. Deze gebruikersnaam heeft de status “Verbinding verbroken”. Klik op de gebruikersnaam en klik onderin op Afmelden.

Gebruiker afmelden in Windows

U heeft nu met succes een aangemelde – inactieve – gebruiker afgemeld in Windows.

Windows-gebruiker afmelden via Opdrachtprompt

In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik daarna met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt uitvoeren als Administrator

In het Opdrachtprompt venster type het volgende commando:

query session

U ziet nu een lijst met aangemelde gebruikers. Controleer de gebruikersnaam die u wilt afmelden. U ziet uw eigen sessie met status “Active”. De overige gebruikers zijn dus inactief.

Wat u nodig heeft om de inactieve computer gebruiker af te melden in het ID. Dit ID nummer ziet u in de kolom ID. Onthoudt dit ID.

Daarna typt u het volgende om de inactieve Windows-gebruiker af te melden.

logoff ID, bijvoorbeeld: logoff 1

query session logoff in windows

De inactieve Windows-gebruiker wordt nu afgemeld in Windows.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓