Beeldscherm automatisch uitschakelen na vergrendelen Windows

Stefan
Beeldscherm automatisch uitschakelen na vergrendelen Windows

Als u Windows 11 of 10 vergrendeld, dan wordt het vergrendelscherm getoond en begint Windows over het algemeen met het tonen van schermbeveiliging.

Het nadeel van schermbeveiliging na het vergrendelscherm is dat er nog steeds stroom wordt verbruikt door de computer, het beeldscherm blijft namelijk aan. Als u de computer toch niet gebruikt zou u kunnen overwegen om het beeldscherm door Windows automatisch te laten uitschakelen als u de computer vergrendeld.

U kunt dit instellen in de energieopties. Het is echter niet standaard beschikbaar. U dient eerst een waarde in het Windows-register aan te passen om vervolgens de functie in te schakelen.

Als u de functie inschakelt, dan kunt u kiezen of het beeldscherm alleen uitgeschakeld moet worden op netstroom of bijvoorbeeld ook wanneer de laptop op de accu werkt. Het is ook mogelijk om een tijdsperiode te selecteren om het beeldscherm pas automatisch uit te laten schakelen nadat enkele minuten zijn verstreken.

Beeldscherm automatisch uitschakelen na vergrendelen Windows 11 of 10

Om te beginnen moeten we eerst de “verborgen” functie in Windows activeren door een aanpassing te doen in het Windows-register.

Open het Windows-register. Ga naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\7516b95f-f776-4464-8c53-06167f40cc99\8ec4b3a5-6868-48c2-be75-4f3044be88a7

Dubbelklik op “Attributes” en wijzig de waarde van “1” naar “2”.

register bewerken

Sluit nu het Windows-register. Open nu het Configuratiescherm. Wijzig de weergave naar “grote pictogrammen”.

Configuratiescherm grote pictogrammen

Klik nu eerst op “Energiebeheer” en vervolgens in het actieve energieplan op de link “De schema-instellingen wijzigen”. Hierna klikt u nogmaals op “Geavanceerde energie-instellingen wijzigen”.

In de geavanceerde instellingen klikt u eerst op “beeldscherm” en vervolgens op “Time-out voor het uitschakelen van het scherm van de consolevergendeling”. U kunt nu de time-out weergeven wanneer het beeldscherm automatisch wordt uitgeschakeld op zowel batterij als op netstroom. Dit betreft het uitschakelen van het beeldscherm alleen als de computer is vergrendeld.

Om de instellingen te wijzigen klikt u eerst bovenin op de link “Instellingen wijzigen die nu niet actief zijn” en vervolgens stelt u het aantal minuten in. Klik op “toepassen” en “OK” om te bevestigen.

Time-out voor het uitschakelen van het scherm van de consolevergendeling wijzigen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer van dit soort tips zoals: resterende tijd van batterij weergeven in Windows 11

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *