Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Beeldscherm automatisch uitschakelen na vergrendelen Windows

Als u Windows 11 of 10 vergrendeld , dan wordt het vergrendelscherm getoond en begint Windows over het algemeen met het tonen van schermbeveiliging.

Het nadeel van schermbeveiliging na het vergrendelscherm is dat er nog steeds stroom wordt verbruikt door de computer, het beeldscherm blijft namelijk aan. Als u de computer toch niet gebruikt zou u kunnen overwegen om het beeldscherm door Windows automatisch te laten uitschakelen als u de computer vergrendeld.

U kunt dit instellen in de energieopties. Het is echter niet standaard beschikbaar. U dient eerst een waarde in het Windows-register aan te passen om vervolgens de functie in te schakelen.

Als u de functie inschakelt, dan kunt u kiezen of het beeldscherm alleen uitgeschakeld moet worden op netstroom of bijvoorbeeld ook wanneer de laptop op de accu werkt. Het is ook mogelijk om een tijdsperiode te selecteren om het beeldscherm pas automatisch uit te laten schakelen nadat enkele minuten zijn verstreken.

Beeldscherm automatisch uitschakelen na vergrendelen Windows 11 of 10

Om te beginnen moeten we eerst de “verborgen” functie in Windows activeren door een aanpassing te doen in het Windows-register.

Open het Windows-register. Ga naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\7516b95f-f776-4464-8c53-06167f40cc99\8ec4b3a5-6868-48c2-be75-4f3044be88a7

Dubbelklik op “Attributes” en wijzig de waarde van “1” naar “2”.

register bewerken

Sluit nu het Windows-register. Open nu het Configuratiescherm. Wijzig de weergave naar “grote pictogrammen”.

Configuratiescherm grote pictogrammen

Klik nu eerst op “Energiebeheer” en vervolgens in het actieve energieplan op de link “De schema-instellingen wijzigen”. Hierna klikt u nogmaals op “Geavanceerde energie-instellingen wijzigen”.

In de geavanceerde instellingen klikt u eerst op “beeldscherm” en vervolgens op “Time-out voor het uitschakelen van het scherm van de consolevergendeling”. U kunt nu de time-out weergeven wanneer het beeldscherm automatisch wordt uitgeschakeld op zowel batterij als op netstroom. Dit betreft het uitschakelen van het beeldscherm alleen als de computer is vergrendeld.

Om de instellingen te wijzigen klikt u eerst bovenin op de link “Instellingen wijzigen die nu niet actief zijn” en vervolgens stelt u het aantal minuten in. Klik op “toepassen” en “OK” om te bevestigen.

Time-out voor het uitschakelen van het scherm van de consolevergendeling wijzigen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer van dit soort tips zoals: resterende tijd van batterij weergeven in Windows 11

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!