Vergrendelscherm in Windows 11 aanpassen? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u uw Windows 11 computer vergrendeld dan ziet u een vergrendelscherm. Het vergrendelscherm heeft een standaard uiterlijk. Op het vergrendelscherm wordt de tijd en datum weergegeven, de agenda van die dag en er is een achtergrond ingesteld.

In Windows 11 kunt het vergrendelscherm aanpassen naar wens. In dit artikel leest u hoe u het vergrendelscherm kunt aanpassen.

Vergrendelscherm in Windows 11 aanpassen

Om het vergrendelscherm aan te passen dient u eerst de instellingen te openen. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Persoonlijke instellingen en daarna op Vergrendelingsscherm.

U heeft een drietal opties om het vergrendelingsscherm aan te passen. Ik licht de drie opties toe.

Uw vergrendelingsscherm personaliseren

De eerste optie is het personaliseren van het vergrendelingsscherm. U kunt kiezen uit Windows-spotlight, een afbeelding of een diavoorstelling. Een afbeelding en een diavoorstelling spreken voor zich. Dit zijn afbeeldingen die u als achtergrond kunt instellen vanuit uw computer. Een diavoorstelling is een op één volgende reeks van achtergrond afbeeldingen in een map.

Als u achtergrond afbeeldingen of een diavoorstelling selecteert dan heeft u ook de optie om “Leuke weetjes, tips en trucs en meer op het vergrendelscherm weer te geven”.

Leuke weetjes op het vergrendelscherm in Windows 11

Windows-spotlight daarentegen is mogelijk wat minder bekend. Windows-spotlight is een instelling waarmee automatisch afbeeldingen en advertenties van Bing worden gedownload en weergegeven. Dit is ook de standaard instelling voor het vergrendelscherm.

Vergrendelingsscherm personaliseren

Status van vergrendelingsscherm

Hier kunt u een app selecteren die de status laat zien op het vergrendelscherm. Dit is standaard de agenda. U kunt de status wijzigen naar mail, weer, agenda, 3d-viewer of xbox console-companion.

Status van vergrendelingsscherm

De achtergrond voor het vergrendelingsscherm weergeven op het aanmeldingsscherm

Als u een achtergrond heeft ingesteld voor het vergrendelingsscherm, dan kunt u deze achtergrond ook direct instellen voor het aanmeldingsscherm in Windows. Dit doet u door de optie “De achtergrond voor het vergrendelingsscherm weergeven op het aanmeldingsscherm” in- of uit te schakelen.

De achtergrond voor het vergrendelingsscherm weergeven op het aanmeldingsscherm

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus volgens de consumtenbond Bitdefender antivirus nu met 60% korting

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

2 REACTIES

  1. Onder persoonlijke instellingen “Vergrendelingsinstellingen” staat bovenaan:
    “Sommige van deze instellingen worden beheerd door uw organisatie”. Echter ik heb een privé desktop, dus ben niet verbonden aan enige organisatie. Hoe kan ik deze instelling wijzigen?
    Groet,
    René

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓