Dark mode inschakelen op Twitter? Dit is hoe!

Stefan
Dark mode inschakelen op Twitter? Dit is hoe!

Twitter is een van de populairste social media platformen op dit moment. U kunt Twitter benaderen via een browser of via een app op verschillende apparaten. Zo kunt u Twitter openen op een mobiele telefoon, computer of tablet.

Als u Twitter vaak gebruikt dan kan het witte overzicht vervelend zijn voor uw ogen. Het witte overzicht is vooral onduidelijk in de ochtend of ‘s nachts. Om veel gebruikers van Twitter tegemoet te komen bestaat er een “dark modus” of een “donkere modus” om pijn aan ogen te voorkomen.

In dit artikel leest u hoe u dark modus kunt instellen in Twitter op een PC of via een app op uw telefoon of tablet.

Dark mode inschakelen op Twitter

Dark modus inschakelen in Twitter app

Open de Twitter app. Klik links bovenin op uw profiel pictogram. In het menu navigeer helemaal naar beneden totdat u bij “Instellingen & Privacy” bent en klik erop.

Navigeer weer een stukje naar beneden tot dat u bij “Toegankelijkheid, weergave en talen” bent en klik erop. Klik vervolgens op “Weergave en geluid” en klik op “Donkere modus” om “Dark modus” in te schakelen.

Daarnaast kunt u ook de apparaatinstellingen overnemen. Als uw apparaat al staat ingesteld op een donker thema dan neemt de Twitter app dit over.

Helemaal onderaan kunt u twee verschillende thema’s instellen. Er bestaat een “Donker” thema dat wordt geactiveerd als “Donkere modus” is ingeschakeld en het “Dimmen” thema. Het dimmen thema is een licht grijs thema.

Donkere modus inschakelen in Twitter app

Dark modus inschakelen op Twitter via website

Open de Twitter.com website. Klik vervolgens links in het menu op de “meer…” knop. In het menu klik op “Instellingen & Privacy”.

Klik daarna op “Toegankelijkheid, weergave en talen” in de rechterkolom.

Twitter weergave wijzigen in donkere modus

Klik daarna op “Weergave”. Beheer je lettergrootte, kleur en achtergrond. Deze instellingen zijn van invloed op alle Twitter-accounts in deze browser.

Twitter weergave instellingen

U heeft in de “weergave” instellingen, drie verschillende achtergronden waar u uit kunt kiezen. Dit is de “Standaard” achtergrond, dat is wit met de tekst accent kleur. Daarnaast is er nog “Dimmen”, dit is een grijze achtergrond met accent kleur en “Donker”. Donker is de donkere modus.

Twitter donkere achtergrond instellen donkere modus

Ik hoop dat u hiermee het dark modus heeft kunnen activeren in Twitter. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *