Lege SSD of Harde Schijven weergeven of verbergen in Windows 11

Stefan
Lege SSD of Harde Schijven weergeven of verbergen in Windows 11

Wanneer u een nieuwe harde schijf of solid-state drive (SSD) aansluit op uw computer, kan het voorkomen dat deze schijf niet onmiddellijk zichtbaar is in Windows Verkenner.

Dit fenomeen doet zich voor wanneer de betreffende schijf geen bestaande data bevat. Microsoft heeft in Windows 11 specifiek gekozen voor een functie waarbij lege schijven standaard verborgen worden. Het doel hiervan is om de gebruikersinterface van de Verkenner netjes en overzichtelijk te houden, door alleen opslagmedia weer te geven die daadwerkelijk bestanden bevatten. Dit helpt voorkomen dat gebruikers geconfronteerd worden met een overvloed aan stationsaanduidingen, wat vooral van pas komt in omgevingen waar veel externe schijven worden gebruikt.

Er zijn echter situaties denkbaar waarin u wel behoefte heeft aan het zichtbaar maken van deze lege schijven. Misschien wilt u een nieuwe schijf formatteren, een backup maken op een schone schijf, of u heeft simpelweg de voorkeur om alle aangesloten apparaten in één oogopslag te kunnen zien, ongeacht of ze data bevatten. Aan de andere kant kan het ook zijn dat u het overzicht in de Verkenner wilt minimaliseren door zelfs niet-lege schijven tijdelijk te verbergen.

In deze gids zal ik u door twee methoden leiden waarmee u kunt kiezen welke schijven zichtbaar zijn in de Windows Verkenner en welke niet.

Lege SSD of Harde Schijven weergeven of verbergen in Windows 11

Via instellingen

De eerste manier om een lege schijf weer te geven in de Verkenner is via de instellingen.

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u op “Systeem” en vervolgens op “Voor ontwikkelaars”.

voor ontwikkelaars instellingen

Open de “Verkenner” instellingen en schakel de optie “Lege stations weergeven” in om schijven zonder data weer te geven in de Verkenner. Schakel de optie “Lege stations weergeven” uit om schijven zonder data te verbergen in de Verkenner.

Lege stations weergeven in Windows 11

Lees ook: Het volledige pad weergeven in Windows verkenner? Dit is hoe!

Lees ook
Computer specificaties bekijken in Windows 11 of Windows 10

Via Verkenner opties

Ditzelfde kunt u ook doen via de Verkenner opties.

Open om te beginnen de Windows Verkenner. Klik in het menu op “meer opties” te herkennen aan de “…” en klik op “Opties” in het menu.

Verkenner opties openen

In de “Bestanden en mappen” opties schakelt u de optie “Lege stations verbergen” in om lege schijven te verbergen en schakelt u “lege stations verbergen” uit om alle aangesloten stations weer te geven of ze nu data bevatten of niet. Bevestig door op “toepassen” en “OK” te klikken.

Gerelateerd: Windows verkenner mapweergave herstellen in Windows 11

Lege stations verbergen of weergeven in Windows 11

Lees meer tips: PC Tips voor als u Windows 11 net heeft geinstalleerd (Gids)

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *