macOS installatie USB maken in Windows 11 of Windows 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Het maakt niet uit of u macOS, Windows 10 of Windows 11 gebruikt. Het is slechts een kwestie van tijd totdat uw computer weigert op te starten, wat om vele redenen kan gebeuren, waaronder bestandscorruptie, hardwarestoringen en een foutieve update.

Als het onverwachte gebeurt met een Apple-computer, kunt u een macOS opstartbare USB gebruiken met de installatiemedia om het te repareren.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom u zou moeten overwegen een macOS opstartbare USB te maken als uw apparaat goed werkt.

Als echter geen van uw apparaten (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Pro, of Mac Mini) werkt wanneer u ze het meest nodig hebt, kunt u een Windows-computer gebruiken om uw Apple apparaat te herstellen.

U kunt een Windows 10 of Windows 11, Windows 8.1 of Windows 7 computer gebruiken om een opstartbaar installatiemedium op USB te maken waarmee u macOS Monterey, Big Sur of Catalina opnieuw op uw Mac kunt installeren.

macOS installatie USB maken in Windows 11 of Windows 10

Om te beginnen dient u software te downloaden en installeren. Dit is de TransMac software. TransMac is betaalde software, maar gratis te gebruiken voor 15 dagen in een volledig functionele testversie.

Wat u ook nodig heeft is macOS installatiemedia zoals een ISO-bestand of DMG-bestand. Deze kunt u op verschillende plaatsen downloaden op het internet.

Na installatie van TransMac klik met de rechtermuisknop op de gevonden USB stick in de lijst van apparaten. Zorg dat uw USB stick wordt herkend in Windows.

Klik daarna op “Format Disk for Mac”. U gaat nu de USB disk formatteren, dus alle data op de USB stick gaat verloren.

USB formatteren voor Mac

Geef een duidelijke herkenbare volume naam in voor de USB stick. Klik op OK.

Volume naam ingeven voor usb

Als dit proces klaar is, klik met de rechtermuisknop op de USB stick en klik op “Restore with Disk Image”. U gaat nu het ISO/DMG-bestand plaatsen op de USB stick.

DMG of ISO bestand plaatsen op Mac installatie USB

Selecteer het Disk image bestand en klik op OK. Nogmaals alle data op de USB stick gaat verloren.

Image bestand selecteren voor USB

Als u door wilt gaan met het aanmaken van de installatie USB voor macOS dan bevestigd u met Yes.

Compressed DMG

De installatie USB wordt nu aangemaakt. Dit kan even duren, eerst wordt de USB stick geformatteerd en daarna wordt de macOS installatiemedia erop geplaatst.

USB formatteren voor USB

Zodra u de stappen hebt voltooid, kunt u nu de USB stick in uw Mac computer plaatsen om het besturingssysteem te installeren, opnieuw te installeren of te upgraden naar de nieuwste macOS versie, Sierra, Catalina, Big Sur, Monterey of een andere versie.

Om uw Mac op te starten vanaf de zojuist aangemaakte USB stick voert u het volgende uit:

Plaats het USB opstartmedium in een open USB slot. Druk op de aan/uit-knop om uw Mac aan te zetten (of herstart uw Mac als deze al aan staat). Wanneer u het opstartgeluid hoort, houdt u de (Option ⌥ toets) ingedrukt.

Als u die toets ingedrukt houdt, krijgt u toegang tot Opstartbeheer. Zodra Opstartbeheer verschijnt, laat u de (Option ⌥ toets) los. Het hulpprogramma zoekt naar beschikbare schijven die opstartbare inhoud bevatten.

Selecteer met de aanwijzer of de pijltjestoetsen op het toetsenbord de USB stick waarvan u wilt opstarten. Eenmaal geselecteerd, dubbelklikt u op uw de selectie. Uw Mac start nu op vanaf het USB station.

Als u meerdere USB apparaten heeft gekoppeld, geen probleem. Uw Mac selecteert zelf de USB met opstartmedia.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓