Office Word of Excel als standaard instellen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Miljoenen computergebruikers over de hele wereld verkiezen Microsoft Office Word en Excel boven andere programma’s om documenten te maken, te bewerken en te bekijken.

Over het algemeen, wanneer u Microsoft Office 365 of Office 2021/2019/2016 installeert, stelt het Office installatieprogramma Microsoft Word, Microsoft Excel en andere Office apps automatisch in als de standaard voor ondersteunde bestandstypen. Soms zijn ze echter, om verschillende redenen, niet de standaardprogramma’s op uw computer.

In Windows 11 dient u dan een koppeling te maken tussen ondersteunde bestandstypes zoals (“.doc”), (“.docx”) of (“.xls”), (“.xlsx”) en het besturingssysteem. Op het moment dat u de koppeling heeft gemaakt kunt u de bestandstypes voor Office apps weer openen met de bijbehorende app.

Microsoft Office Word of Excel als standaard instellen in Windows 11

Doc of Docx documenten openen met Word in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Apps en daarna op Standaard-apps.

Zoek naar “Word” en klik op de Word app.

Bestandstype koppelen aan Word documenten

Klik op het bestandstype (“.doc”) en selecteer de Word app. Als u Word niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Word uit de lijst. Klik daarna op OK.

Doc bestanden openen met Word in Windows 11

Klik daarna op het bestandstype (“.docx”) en selecteer de Word app. Als u Word niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Word uit de lijst. Klik daarna op OK.

Docx bestanden openen met Word in Windows 11

U heeft nu de bestandstypes (“.doc”) en (“.docx”) gekoppeld aan de Word app. Dit type bestand wordt nu iedere keer in Windows 11 geopend met Office.

Xls of Xlsx bestanden openen met Excel in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Apps en daarna op Standaard-apps.

Zoek naar “Excel” en klik op de Excel app.

Bestandstype koppelen aan Excel documenten

Klik op het bestandstype (“.xls”) en selecteer de Excel app. Als u Excel niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Excel uit de lijst. Klik daarna op OK.

Xls bestanden openen met Excel in Windows 11

Klik daarna op het bestandstype (“.xlsx”) en selecteer de Excel app. Als u Excel niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Excel uit de lijst. Klik daarna op OK.

Xlsx bestanden openen met Excel in Windows 11

U heeft nu de bestandstypes (“.xls”) en (“.xlsx”) gekoppeld aan de Excel app. Dit type bestand wordt nu iedere keer in Windows 11 geopend met Office.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓