Onvoorzien opnieuw opstarten in Windows 11 of 10

Stefan
Onvoorzien opnieuw opstarten in Windows 11 of 10

Als uw computer vastloopt, of een applicatie reageert niet meer dan kan een normale herstart niet meer uitgevoerd worden. Om dit soort problemen op te lossen is er in Windows 11 of 10 een verborgen herstart functie, genaamd “onvoorzien opnieuw opstarten”.

Onvoorzien opnieuw opstarten is een ongeplande herstart van de computer om kritieke problemen of systeemstoringen aan te pakken. Het is zoals gezegd geen functie die iedereen kent, deze functie dient alleen gebruikt te worden wanneer de computer niet meer reageert.

Als u onvoorzien opnieuw opstarten gebruikt dan gaat niet opgeslagen werk verloren. Alle op dat moment actieve processen worden direct geforceerd afgesloten en de computer wordt herstart. Daarom moet deze vorm van herstart alleen als laatste redmiddel worden gebruikt wanneer andere methoden om de computer uit te schakelen of te herstarten hebben gefaald. Dit is hoe het werkt.

Onvoorzien opnieuw opstarten in Windows 11 of 10

Om de computer onvoorzien opnieuw op te starten drukt u op de CTRL + ALT + DEL toetsencombinatie. U ziet nu een venster met daarin de gebruikelijke opties “vergrendelen”, “gebruiker wisselen”, “afmelden” en “Taakbeheer” verschijnen in een volledig scherm.

Om onvoorzien opnieuw opstarten uit te voeren, houdt u de CTRL toets ingedrukt en klikt u op de aan/uit-knop.

Onvoorzien opnieuw opstarten in Windows 11 of 10

U krijgt nu een melding te zien waarin wordt aangegeven dat alle gegevens die niet zijn opgeslagen verloren gaan. Gebruik deze optie alleen als laatste redmiddel.

Klik op “OK” om onvoorzien opnieuw op te starten.

Onvoorzien opnieuw opstarten

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *