Skype camera werkt niet in Windows 11

Stefan
Skype camera werkt niet in Windows 11

Skype wordt over de hele wereld gebruikt om via een video verbinding contact te maken met andere Skype gebruikers.

Het is zo’n beetje de bekendste app om mee video te bellen samen met Zoom. Het is dan ook beschikbaar voor verschillende besturingssystemen waaronder Windows 11. Wanneer de Skype camera niet werkt, is dit een vervelend probleem.

De specifieke reden waarom de Skype camera niet werkt is niet direct te noemen. Het kan verschillende redenen hebben, daarom heb ik deze gids gemaakt en raad ik aan om alle stappen te volgen om te controleren of hierna het probleem is opgelost.

Skype camera werkt niet in Windows 11

Zorg dat de camera correct is aangesloten

We gaan beginnen bij de hardware. Dit is de camera zelf inclusief alle aansluitingen. Zorg dat de Skype camera goed is aangesloten, dat betekent dat de camera in de juist poort zit, goed doorgedrukt is in de poort en dat de USB poort werkt. Eventueel kunt u proberen de Skype camera op een andere USB poort aan te sluiten.

Controleer fysieke knoppen op de camera

Als u zeker weet dat alle poorten goed werken en dat de camera op de juiste poort is aangesloten, controleer dan de eventuele fysieke knoppen op de camera. Controleer of de camera aanstaat of er geen klepje voor de camera lens aanwezig is en of er eventueel op de kabel een aan/uit schakelaar zit. Zorg dat de camera werkt qua stroom en aanstaat.

Lees ook
Mono geluid inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Is de camera geschikt voor Skype

Om zeker te weten dat de camera ook werkt met de Skype app, niet alle camera’s zijn namelijk geschikt voor Skype, dient u dit te testen. Dit kunt u testen door een andere app op uw Windows 11 computer te openen en daarmee de camera te gebruiken. Als er wel beeld wordt weergegeven is de camera ook geschikt voor Skype.

U kunt hiervoor de “Camera” app proberen. Klik op zoeken in de taakbalk. Zoek op “Camera” en open de app.

Camera app openen in Windows 11

Heeft u de PC al herstart

Nu we voornamelijk hardware hebben gecontroleerd gaan we verder met instellingen in software. Het eerste wat ik aanraadt om te proberen wanneer u dit nog niet had gedaan is om uw computer of laptop te herstarten.

Het herstarten van uw computer of laptop herstelt bepaalde processen en zorgt dat aangesloten hardware zoals een Camera opnieuw wordt gedetecteerd. Een herstart van uw computer of laptop kan het probleem dat de Skype camera niet werkt dus oplossen.

Druk op de toetsencombinatie ALT + F4 en selecteer “Opnieuw opstarten”. Klik op “OK” om uw computer opnieuw op te starten. Na de herstart keert u terug naar dit artikel als het probleem niet is opgelost.

Windows 11 opnieuw opstarten

Controleer of Skype Camera toegang heeft

U kunt in Windows 11 bepaalde apps toegang geven tot functies. Zo dient u de Skype app toegang te geven tot de camera zodat Skype de camera mag bedienen via de app-machtigingen. Wanneer deze toestemming is niet verleend, werkt de camera in Skype niet.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “Instellingen” in het menu. In de instellingen klikt u op “Privacy en beveiliging”. Onderin in de “app-machtigingen” klikt u op “Camera”.

Lees ook
Windows Sandbox installeren? Stap voor Stap instructie

Camera app-machtigingen

Zorg dat de optie “Apps toegang verlenen tot uw camera” is ingeschakeld en dat “Skype” is ingeschakeld. U heeft nu Skype toestemming verleend tot de camera.

Geef Skype app cameratoegang

Camera instellen in Skype app

Wanneer u een externe camera gebruikt, dit is een camera die niet ingebouwd is in uw computer of laptop, dan kunt u deze camera instellen in de Skype app. U kunt in de Skype app instellen welke camera er moet worden gebruikt. Dit is standaard de “integrated camera” maar dient bij een externe camera te worden gewijzigd.

Open de Skype app. Klik rechtsbovenin op uw naam.

Skype menu openen

Klik vervolgens op “instellingen” in het menu.

Skype instellingen

In de instellingen klikt u op eerst op “Audio en video” en vervolgens wijzigt u de camera door in de camera instellingen de gewenste camera te selecteren.

Camera wijzigen in Skype app

Skype opnieuw installeren

Wanneer nog niets heeft geholpen kunt u Skype opnieuw installeren. Dit doet u door “Skype” te zoeken via de taakbalk. Klik vervolgens op “verwijderen“.

Lees ook: Waar zijn Microsoft Store apps geïnstalleerd?

Skype verwijderen

Open nu de Microsoft Store en zoek op Skype. Klik vervolgens op de “Installeren” knop om Skype opnieuw te installeren.

Skype installeren in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Skype niet mee opstarten bij aanmelden in Windows 11.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *