Toetsenbordindelingen toevoegen of verwijderen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Wanneer u een toetsenbordindeling toevoegt in Windows, stelt u een taalvoorkeurs volgorde in voor websites en apps, en wijzigt u de taal van uw toetsenbord.

Zodra u een taal in Windows hebt geïnstalleerd, wordt ook de standaard toetsenbordindeling voor die taal geïnstalleerd. U kunt ook extra toetsenborden installeren voor taalspecifieke toetsindelingen en invoeropties.

Wanneer u meerdere toetsenborden voor de invoertaal hebt ingesteld, kunt u de toetsenbordindeling wijzigen door de Windowstoets ingedrukt te houden en vervolgens herhaaldelijk op de spatiebalk te drukken om door al uw geïnstalleerde toetsenborden te bladeren.

U kunt ook de taal afkorting op uw taakbalk selecteren en vervolgens de taal of invoermethode kiezen die u wilt gebruiken.

Toetsenbordindelingen toevoegen of verwijderen in Windows 11

Toetsenbordindeling toevoegen

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “Instellingen” in het menu. Klik vervolgens links in het menu op “Tijd en taal” en hierna op “Taal & regio.”

Taal en regio instellingen in Windows 11

In de Taal & regio instellingen klikt u in de geïnstalleerde taal op de drie horizontale puntjes. Klik vervolgens op “taalopties”.

Taalopties

Om een invoertaal voor toetsenbord toe te voegen klikt u op de “Een toetsenbord toevoegen” knop. Klik vervolgens op de invoertaal die u wenst toe te voegen.

Een toetsenbord taal toevoegen

Toetsenbordindeling verwijderen

Mocht u een toetsenbordindeling willen verwijderen dan klikt u op de 3 puntjes rechts naast de geïnstalleerde toetsenbordindeling en klikt u op verwijderen.

Toetsenbord indeling verwijderen in Windows 11

Wisselen tussen toetsenbordindeling

Om vervolgens de zojuist toegevoegde toetsenbordindeling te kiezen drukt op Windows toetsen + de spatiebalk.

U kunt u ook bij de systeempictogrammen op de toetsenbordindeling knop klikken en vanuit daar de toetsenbordindeling of gewenste invoertaal selecteren.

Wisselen tussen toetsenbordindeling

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Gerelateerd:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
3 REACTIES
  1. Beste, ik werk met Windows 11. Heb echter een probleem met een verlicht Steelseries toetsenbord. Bij een Logitech geen probleem maar als ik het andere aansluit, valt het soms uit, toetsen pinken soms. Hoe kan ik dit opnieuw laten (verwijderen en) detecteren aub? Mvg Luc VH

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!