Toetsenbordindelingen toevoegen of verwijderen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Wanneer u een toetsenbordindeling toevoegt in Windows, stelt u een taalvoorkeursvolgorde in voor websites en apps, en wijzigt u de taal van uw toetsenbord.

Zodra u een taal in Windows hebt geïnstalleerd, wordt ook de standaard toetsenbordindeling voor die taal geïnstalleerd. U kunt ook extra toetsenborden installeren voor taalspecifieke toetsindelingen en invoeropties.

Wanneer u meerdere toetsenborden voor de invoertaal hebt ingesteld, kunt u de toetsenbordindeling wijzigen door de Windows-toets ingedrukt te houden en vervolgens herhaaldelijk op de spatiebalk te drukken om door al uw geïnstalleerde toetsenborden te bladeren.

U kunt ook de taal afkorting op uw taakbalk selecteren en vervolgens de taal of invoermethode kiezen die u wilt gebruiken.

Toetsenbordindelingen toevoegen of verwijderen in Windows 11

Toetsenbordindeling toevoegen

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Tijd & taal en daarna op Taal & regio.

In de Taal & regio instellingen klikt u onder Taal op de tegel Voorkeurstalen en klik op de taal met het toetsenbord dat u wilt, vervolgens klikt u op Taalopties (ellipsen of 3-puntjes).

Taalopties in Windows 11

Om een invoertaal voor toetsenbord toe te voegen klikt u op de “Een toetsenbord toevoegen” knop. Klik vervolgens op de invoertaal die u wenst toe te voegen.

Toetsenbord indeling toevoegen in Windows 11

Toetsenbordindeling verwijderen

Mocht u een toetsenbordindeling willen wijzigen dan klikt u op de 3-puntjes rechts naast het geïnstalleerde toetsenbord en klikt u op verwijderen.

Toetsenbordindeling verwijderen

Wisselen tussen toetsenbordindeling

Om vervolgens de zojuist toegevoegde toetsenbordindeling te kiezen drukt op Windows toetsen + de spatiebalk. U kunt u ook bij de systeemiconen op de toetsenbordindeling knop klikken en vanuit daar de toetsenbordindeling of invoertaal selecteren.

Toetsenbordindeling selecteren in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Gerelateerd:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!