Toetsenbordindelingen toevoegen of verwijderen in Windows 11

Stefan
Toetsenbordindelingen toevoegen of verwijderen in Windows 11

Wanneer u een toetsenbordindeling toevoegt in Windows, stelt u een taalvoorkeurs volgorde in voor websites en apps, en wijzigt u de taal van uw toetsenbord.

Zodra u een taal in Windows hebt geïnstalleerd, wordt ook de standaard toetsenbordindeling voor die taal geïnstalleerd. U kunt ook extra toetsenborden installeren voor taalspecifieke toetsindelingen en invoeropties.

Wanneer u meerdere toetsenborden voor de invoertaal hebt ingesteld, kunt u de toetsenbordindeling wijzigen door de Windowstoets ingedrukt te houden en vervolgens herhaaldelijk op de spatiebalk te drukken om door al uw geïnstalleerde toetsenborden te bladeren.

U kunt ook de taal afkorting op uw taakbalk selecteren en vervolgens de taal of invoermethode kiezen die u wilt gebruiken.

Toetsenbordindelingen toevoegen of verwijderen in Windows 11

Toetsenbordindeling toevoegen

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “Instellingen” in het menu. Klik vervolgens links in het menu op “Tijd en taal” en hierna op “Taal & regio.”

Taal en regio instellingen in Windows 11

In de Taal & regio instellingen klikt u in de geïnstalleerde taal op de drie horizontale puntjes. Klik vervolgens op “taalopties”.

Taalopties

Om een invoertaal voor toetsenbord toe te voegen klikt u op de “Een toetsenbord toevoegen” knop. Klik vervolgens op de invoertaal die u wenst toe te voegen.

Een toetsenbord taal toevoegen

Toetsenbordindeling verwijderen

Mocht u een toetsenbordindeling willen verwijderen dan klikt u op de 3 puntjes rechts naast de geïnstalleerde toetsenbordindeling en klikt u op verwijderen.

Toetsenbord indeling verwijderen in Windows 11

Wisselen tussen toetsenbordindeling

Om vervolgens de zojuist toegevoegde toetsenbordindeling te kiezen drukt op Windows toetsen + de spatiebalk.

U kunt u ook bij de systeempictogrammen op de toetsenbordindeling knop klikken en vanuit daar de toetsenbordindeling of gewenste invoertaal selecteren.

Wisselen tussen toetsenbordindeling

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Gerelateerd:

Total
0
Shares
0 Share
0 Tweet
0 Pin it
0 Share
0 Share

Geholpen? Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.
3 reacties
  1. Beste, ik werk met Windows 11. Heb echter een probleem met een verlicht Steelseries toetsenbord. Bij een Logitech geen probleem maar als ik het andere aansluit, valt het soms uit, toetsen pinken soms. Hoe kan ik dit opnieuw laten (verwijderen en) detecteren aub? Mvg Luc VH

    1. Hallo, ik ben niet bekend met de Steelseries toetsenborden. U kunt eens kijken of met de Steelseries toetsenbord software het probleem kan worden verholpen.
      SteelSeries software: https://steelseries.com/gg/engine
      Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen