“Uw PC wordt beschermd” melding uitschakelen in Windows 11/10

Stefan
Uw pc wordt beschermd melding 1

Windows SmartScreen beschermt uw PC tegen mogelijk gevaarlijke bijlages. Deze melding “Uw PC wordt beschermd” is een melding die wordt weergegeven door Windows SmartScreen en wordt getriggerd door een specifiek Windows beleid.

Dit is de exacte melding die u ziet op uw Windows 11 of Windows 10 PC:

Met Microsoft Defender SmartScreen is voorkomen dat een onbekende app is gestart. Het uitvoeren van deze app kan een risico voor uw pc vormen. Meer informatie.

Uw PC wordt beschermd melding

Als u deze melding wilt uitschakelen, zodat deze “Uw PC wordt beschermd” melding niet nogmaals wordt weergegeven moet u een beleidsinstelling aanpassen in Windows 10 of Windows 11.

Houdt er rekening mee dat als u deze melding gaat uitschakelen dat u de PC blootstelt aan mogelijk gevaarlijke bestanden. Deze bestanden worden dan direct uitgevoerd, zonder bovenstaande melding.

Om de beleidsinstellingen aan te passen heeft u een hulpmiddel nodig wat niet standaard in Windows home versies is geïnstalleerd. Dit is de “Groepsbeleid bewerker” of “gpedit.msc”.

Als u dus over Windows home beschikt, dan dient u aanvullende stappen uit te voeren om eerst het hulpmiddel te installeren en daarna de stappen in dit artikel uit te voeren.

Als u Windows home heeft, dan volgt u eerst dit artikel.

Heeft u Windows professional of een andere editie, ga dan door met onderstaande informatie.

“Uw PC wordt beschermd” melding uitschakelen in Windows 11 of Windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Uitvoeren. In het uitvoeren venster type: gpedit.msc.

gpedit openen

In het linker menu opent u de volgende weergave:

  1. Gebruikersconfiguratie
  2. Beheersjablonen
  3. Windows-onderdelen
  4. Bijlagebeheer

Aan de rechterzijde dubbelklikt u vervolgens op het “Zonegegevens in bestandsbijlage niet behouden” beleid. Dit beleid wijzigt u van “Niet geconfigureerd” naar “Ingeschakeld”.

Zonegegevens in bestandsbijlage niet behouden

Met deze beleidsinstelling kunt u beheren of bestandsbijlagen door Windows worden gemarkeerd met gegevens over hun bronzone (zoals beperkt, internet, intranet, lokaal). Dit werkt alleen correct met NTFS. Met FAT32 werkt het niet en wordt er ook geen foutmelding weergegeven. Wanneer de zonegegevens niet worden behouden, kan geen juiste risicoanalyse worden uitgevoerd door Windows.

Als u deze beleidsinstelling inschakelt, worden bestandsbijlagen niet gemarkeerd met hun zonegegevens. Dit is wat u heeft aangepast.

Als u deze beleidsinstelling uitschakelt, worden bestandsbijlagen gemarkeerd met hun zonegegevens.

Als u deze beleidsinstelling niet configureert, worden bestandsbijlagen gemarkeerd met hun zonegegevens.

De melding “Uw PC wordt beschermd” wordt nu in het vervolg niet meer weergegeven. Alle bijlages of mogelijk gevaarlijke bestanden worden direct geopend.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *