Widgets taal wijzigen in Windows 10 of Windows 11

Stefan
Widgets taal wijzigen in Windows 10 of Windows 11

In de taakbalk vind u de widgets knop. De widgets knop biedt u direct inzicht in het weer, de verkeerssituatie, lokaal nieuws en meer.

Als u de taal of regio wilt wijzigen in de widgets, dan kunt u nieuws etc. weergeven uit een ander land. Hiermee blijft u op de hoogte van het lokale nieuws, weer e.d. uit deze regio.

Standaard wordt de taal van de widget weergeven in dezelfde taal waarin Windows is geïnstalleerd. U kunt de taal van de widget op de volgende manier wijzigen.

Widgets taal wijzigen in Windows 10 of Windows 11

Klik op de widget in de taakbalk. Klik vervolgens rechtsbovenin op het uw profiel.

Widgets instellingen openen

Klik links onderin de widgets instellingen op “Interesses beheren”.

widgets interesses beheren

Afhankelijk van de taal die is ingesteld in de feed van de widget, klikt u bovenin het menu op “Persoonlijke instellingen”. In het Engels staat er bijvoorbeeld “Experience settings”.

In de taal en inhoud instellingen selecteert u vervolgens de gewenste taal voor de inhoud van de widgets feed. De taal die u hier selecteert bepaald de taal en de inhoud van de feed.

De inhoud en taal van je feed wijzigen

U dient nu de computer te herstarten om de ingestelde taal en regio voor de widgets feed weer te geven. Na de herstart ziet u de taal en inhoud uit de gewenste regio.

Als de taal en regio voor de widgets nog niet goed worden weergegeven dan dient u de regio in Windows ook aan te passen.

Om de regio aan te passen klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Instellingen”. In de instellingen klik vervolgens op “tijd en taal”. Hierna klikt u op “taal & regio”. Selecteer vervolgens de gewenste regio uit de lijst.

Lees ook
Windows 11/10 computer uitschakelen lukt niet? Probeer dit!

Regio wijzigen in Windows 11

Alle Windows apps, inclusief de widgets, zullen nu deze Windows regio gebruiken voor hun weergave.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *