Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Safari virus verwijderen? Stap voor stap instructie (3 tips)

Een Safari virus verwijderen is niet heel ingewikkeld. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen en tips beschikbaar om ongewenste advertenties, pop-ups, doorverwijzingen en andere aanpassingen in Safari te verwijderen.

Een virus in Safari bestaat niet echt, het is vaak de algemene term “virus” die gebruikt wordt als er ongewenst aanpassingen zijn gedaan in Safari zonder het medeweten van de gebruiker.

In de wereld van malware spreken we vaak over adware. Adware is een alomvattende term voor browser kapers, ongewenste pop-up advertenties, ongewenste websites en reclames op websites waar u ze niet verwacht.

De term adware betekend advertentie software. Het is een misleidende manier om Safari gebruikers te overtuigen een stukje software op uw hun Mac te installeren die vervolgens ongewenste advertenties weergeeft.

De Safari browser kan vervolgens doorverwijzingen laten zien naar onbekende websites die gebruiker doen vermoeden dat er iets niet klopt. De meeste advertenties die door een Safari virus worden veroorzaakt bestaan uit Casino advertenties en advertenties gericht op volwassenen omdat deze het meeste geld opleveren per klik voor de ontwikkelaar van dit virus.

Als we het hebben over de term virus dan gaat het vaak over een bestand wat zich verspreid over een intern netwerk of het internet. Dat is bij een Safari “virus” niet aan de orde. Het gaat dus vaak om adware, ongewenste advertentie software.

Safari virus verwijderen? Stap voor stap instructie

Om een virus uit Safari te verwijderen dient u eerst te controleren of er een extensie is toegevoegd in Safari. Sommige malafide extensies geven ongewenste pop-up advertentie weer in de browser. Het verwijderen van deze extensie kan het probleem dan ook oplossen.

Safari extensie verwijderen

Open de Safari browser. Klik op Safari in het menu en klik vervolgens op voorkeuren. Klik op tabblad Extensies en controleer de geïnstalleerde extensies.

Als u geen extensies gebruikt schakel dan alle extensies die er geïnstalleerd zijn uit door op het vinkje te klikken of klik op de extensie en vervolgens op de verwijder installatie knop.

Safari extensie verwijderen

Als u hierna nog steeds last heeft van ongewenste advertenties of een gekaapte startpagina in Safari dan raadt ik u aan speciale software te gebruiken om het Safari virus te verwijderen.

Het verwijderen van een virus in Safari zonder software wordt niet aangeraden, u mist vaak belangrijke bestanden. Op deze manier komt het virus weer terug en kunt u weer van begin af aan beginnen.

Software om het Safari virus te verwijderen

Ik raad u aan om een scan uit te voeren met Malwarebytes. Malwarebytes is speciale software die erop gemaakt is om malware, virussen en andere ongewenste te software te verwijderen van uw Mac computer.

Malwarebytes

Malwarebytes is ook gratis te gebruiken om het Safari virus te verwijderen.

Begin met het downloaden van Malwarebytes. Dit is een directe download link. Begin daarna direct met de installatie door het installatieproces te volgen.

malwarebytes voor mac installatie

Klik vervolgens op de Scan knop om het Safari virus te detecteren en te verwijderen.

Malwarebytes voor Mac

Na de scan biedt Malwarebytes een overzicht van de gevonden virussen op uw Mac computer. Klik vervolgens op Quarantaine en alle virussen worden door Malwarebytes automatisch verwijderd.

CleanMyMac

CleanMyMac is werelds populairste software om uw Mac op te schonen. Het is ook uitstekend in het detecteren en verwijderen van Mac malware, virussen en adware van uw Mac computer.

Deze software gebruikt weer een andere manier om een Safari virus te detecteren en te verwijderen. Ik raad deze software aan boven Malwarebytes, omdat het veel meer functies en hulpmiddelen bevat om de prestaties van uw Mac aanzienlijk te verbeteren.

Download CleanMyMac. Klik vervolgens links op Malware en klik op de Scan knop om een virusscan op uw Mac uit te voeren.

CleanMyMac Safari virus verwijderen

CleanMyMac controleert uw Mac vervolgens op virussen en geeft na detectie een overzicht weer van de gevonden bedreigingen en verwijderd daarna het Safari virus automatisch.

virus verwijderen mac

Hierna is het probleem opgelost.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!