Windows 10 update 20H2 wil niet installeren? Probeer deze tips!

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

De Windows 10 Oktober 2020 Update is beschikbaar voor iedereen. Microsoft geeft aan dat deze update met veel verbeteringen komt die de algehele gebruikerservaring moeten verbeteren.

Alle compatibele apparaten ontvangen de Windows 10 versie 20H2 update melding gratis. Maar deze keer heeft u de controle over de Windows 10 versie 20H2 feature update te downloaden of de Windows 10 versie 20H2 feature update te negeren. Daarmee kunt u zelf via Windows update bepalen of u deze Windows 10 versie 20H2 update wilt installeren of niet.

Er zijn echter onlangs best veel meldingen van gebruikers die de Windows 10 versie 20H2 update niet kunnen installeren. Er zijn een hoop redenen waarom deze Windows update niet wil installeren. In dit artikel geef ik u meerdere tips die kunnen helpen bij het installeren van de Windows 10 versie 20H2 update.

Er zijn een aantal dingen die u vooraf kunt controleren.

  • Controleer of uw internet connectie goed werkt.
  • Controleer uw antivirus pakket. Schakel waar nodig de beveiliging tijdelijk uit.
  • Controleer de ingestelde datum en tijd op uw computer.
  • Controleer of u niet verbonden bent via een VPN.
  • Controleer beschikbare schijfruimte op uw primaire schijf, meestal de C schijf. U dient voor de Windows 10 update over minimaal 10GB beschikbare schijfruimte te beschikken, dan zit u goed. De 20H2 Windows update zelf is 4,7GB.

Als u deze punten allemaal gecontroleerd heeft ga dan verder met de tips in dit artikel.

Windows 10 update 20H2 wil niet installeren

Windows update probleemoplosser

Microsoft heeft een applicatie ingebouwd in Windows waarmee problemen met Windows update kunnen worden vastgesteld en automatisch worden opgelost.

Als deze Windows update probleemoplosser wordt gestart dan worden alle componenten zoals configuraties en services die betrekking hebben op Windows update gecontroleerd. Als er fouten worden gevonden wordt u geadviseerd een handeling uit te voeren om het probleem op te lossen.

In de Windows zoekbalk type: Windows update. Selecteer “Naar updates zoeken” of “Windows update” uit de resultaten lijst.

windows update

Klik links in het menu op Problemen oplossen.

windows update problemen oplossen

In het menu aanbevolen probleemoplossing klik op de link Extra probleemoplossers

extra probleemoplossers windows update

In de Extra probleemoplossers instellingen vind u een Probleemoplosser applicatie. Klik op Probleemoplosser uitvoeren.

Windows update probleemoplosser uitvoeren

De Windows update probleemoplosser wordt gestart en gaat zoeken naar problemen of foutmelding die zich voordoen bij het starten of zoeken naar Windows updates.

windows update probleemoplosser diagnose

Als er na de diagnose problemen worden gevonden dan kunt u het advies van Microsoft opvolgen om de foutmelding op te lossen.

Windows update bestanden verwijderen

Soms wil een Windows Update zoals 20H2 niet installeren door problemen met update bestanden. Het is daarom aan te raden om de tijdelijke Windows Update bestanden te verwijderen.

Om te beginnen gaan we de Windows update service stopzetten. Het stoppen van deze onderbreekt lopende of hangende update processen in Windows en helpt ons om de tijdelijke bestanden te verwijderen.

In het zoekvenster onder in de Windows taakbalk zoek op: services. Open het services resultaat.

windows services openen

In het Windows service venster zoek naar de service: Windows update. Klik op het resultaat en klik links boven in op De service stoppen.

windows update service stoppen

Laat het Services venster open. Als we klaar zijn dan moet de Windows-update service weer worden opgestart.

Open de Windows verkenner (1) en open de volgende map (2): C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ selecteer vervolgende alle bestanden en mappen in de Download folder met CTRL+A (3) en verwijder de bestanden en mappen met de verwijderen knop (4).

softwaredistribution map leegmaken

Ga nu terug naar de Services applicatie. Klik op de Windows update service en klik links boven in op De service starten.

windows update service starten

Sluit alle vensters. Ga in de Windows instellingen naar Windows update en controleer en installeer de 20H2 update opnieuw.

windows update

Als het goed is worden de update bestanden die eerder niet installeerde nu wel geïnstalleerd.

Overige tips om problemen met Windows update 20H2 op te lossen

Ik raad u aan om de computer te herstarten en het opnieuw te proberen. Het opnieuw opstarten van de computer kan veel problemen oplossen. Controleer ook firewall software en of u over een legale versie van Windows beschikt.

Indien u vragen heeft dan kunt u onderstaand commentaar veld gebruiken om uw vraag te stellen. Graag een zo duidelijk mogelijke omschrijving van wat u al geprobeerd heeft om de 20H2 update in Windows te installeren.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

456 Artikelen298 REACTIES

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk

Heb nu alle mogelijkheden geprobeerd, zelfs vanaf ISO opnieuw instellen/updaten maar dat is niet gelukt om 20h2 in het Windows systeem te krijgen.
Heeft u nog een andere oplossing

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
ComputerComputer
2
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x