Diavoorstelling met afbeeldingen instellen als achtergrond in Windows 11

Stefan
Diavoorstelling met afbeeldingen instellen als achtergrond in Windows 11

In Windows 11 kunt u een bewegende achtergrond instellen. Dit is de diavoorstelling achtergrond. Als u diavoorstelling inschakelt dan worden de achtergrond afbeeldingen geroteerd. Dat betekent dat de achtergrond van Windows 11 om de zoveel minuten veranderd van afbeelding.

Een diavoorstelling is bijvoorbeeld leuk als u heel veel verschillende foto’s heeft van verschillende momenten. Houdt er rekening mee dat als u een laptop gebruikt, dat het constant wisselen van achtergrond via de diavoorstelling meer batterij verbruikt. Als u wilt, kunt u de diavoorstelling op de batterij uitschakelen.

Diavoorstelling met afbeeldingen instellen als achtergrond in Windows 11

Om diavoorstelling als achtergrond in te stellen klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Instellingen”. Aan de linkerzijde in de instellingen klikt u eerst op “Persoonlijke instellen” en daarna op “Achtergrond”.

Wijzig “Achtergrond aan persoonlijke voorkeuren aanpassen” naar “Diavoorstelling”.

Diavoorstelling achtergrond in Windows 11

Standaard wordt de map “Afbeeldingen” in de gebruikersprofiel map gebruikt om afbeeldingen voor de diavoorstelling te selecteren. Door op de “Bladeren” knop te klikken kunt u de map met afbeeldingen voor de diavoorstelling wijzigen.

Een afbeeldingsalbum voor een diavoorstelling kiezen

Als u de diavoorstelling gebruikt dan wordt de achtergrond gewijzigd. De tijdsperiode wanneer een afbeelding wordt gewisseld kunt u ook aanpassen.

Wijzig de tijd waarna de afbeelding wordt gewisseld door de tijdsperiode te selecteren in de “Afbeelding wijzigen elke” instelling.

Afbeelding wijzigen elke

Eventueel kunt u de afbeeldingen roteren in willekeurige volgorde. Om afbeeldingen in de diavoorstelling te roteren wijzigt u de instelling “Volgorde van afbeeldingen in willekeurige volgorde weergeven” naar “Aan”.

Volgorde van afbeeldingen in willekeurige volgorde weergeven

Mocht u een laptop gebruiken dan gebruikt de diavoorstelling meer batterij capaciteit. De batterij is dus sneller leeg. Om te voorkomen dat de diavoorstelling wordt uitgevoerd als de laptop werkt op batterij, wijzigt u de instelling “Diavoorstelling zelfs uitvoeren als de batterij in gebruik is” naar “Aan”.

Diavoorstelling zelfs uitvoeren als de batterij in gebruik is

Als u een map met afbeeldingen heeft geselecteerd om te gebruiken als diavoorstelling, dan komt het voor dat niet alle afbeeldingen geschikt zijn als achtergrond. Het formaat van afbeeldingen kan wisselen.

Om nou te voorkomen dat een afbeelding niet correct wordt weergegeven als diavoorstelling, kunt u instellen wat er met afbeeldingen moet gebeuren als achtergrond. Zo kunt u bepalen of de afbeelding gevuld, aangepast, gespreid etc. wordt weergegeven als achtergrond.

Afbeeldingen aanpassen zodat deze op uw bureaublad past

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Achtergrond van het vergrendelscherm wijzigen.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

6 reacties
  1. Kan ik de foto’s van Google photo ook als een diavoorstelling als achtergrond gebruiken? Ik vind niet hoe ik die foto’s kan selecteren binnen de instellingen.

    1. Hallo, u moet dan eerst de Google foto’s opslaan op uw computer in een map. Vervolgens in de diavoorstelling instellingen deze map met opgeslagen Google foto’s selecteren.
      Lees hier hoe u Google foto’s opslaat naar uw computer: https://support.google.com/photos/answer/7652919?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DDesktop
      Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *