Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Diavoorstelling met afbeeldingen instellen als achtergrond in Windows 11

In Windows 11 kunt u een bewegende achtergrond instellen. Dit is de diavoorstelling achtergrond. Als u diavoorstelling inschakelt dan worden de achtergrond afbeeldingen geroteerd. Dat betekent dat de achtergrond van Windows 11 om de zoveel minuten veranderd van afbeelding.

Een diavoorstelling is bijvoorbeeld leuk als u heel veel verschillende foto’s heeft van verschillende momenten. Houdt er rekening mee dat als u een laptop gebruikt, dat het constant wisselen van achtergrond via de diavoorstelling meer batterij verbruikt. Als u wilt, kunt u de diavoorstelling op de batterij uitschakelen.

Diavoorstelling met afbeeldingen instellen als achtergrond in Windows 11

Om diavoorstelling als achtergrond in te stellen klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Instellingen”. Aan de linkerzijde in de instellingen klikt u eerst op “Persoonlijke instellen” en daarna op “Achtergrond”.

Wijzig “Achtergrond aan persoonlijke voorkeuren aanpassen” naar “Diavoorstelling”.

Diavoorstelling achtergrond in Windows 11

Standaard wordt de map “Afbeeldingen” in de gebruikersprofiel map gebruikt om afbeeldingen voor de diavoorstelling te selecteren. Door op de “Bladeren” knop te klikken kunt u de map met afbeeldingen voor de diavoorstelling wijzigen.

Een afbeeldingsalbum voor een diavoorstelling kiezen

Als u de diavoorstelling gebruikt dan wordt de achtergrond gewijzigd. De tijdsperiode wanneer een afbeelding wordt gewisseld kunt u ook aanpassen.

Wijzig de tijd waarna de afbeelding wordt gewisseld door de tijdsperiode te selecteren in de “Afbeelding wijzigen elke” instelling.

Afbeelding wijzigen elke

Eventueel kunt u de afbeeldingen roteren in willekeurige volgorde. Om afbeeldingen in de diavoorstelling te roteren wijzigt u de instelling “Volgorde van afbeeldingen in willekeurige volgorde weergeven” naar “Aan”.

Volgorde van afbeeldingen in willekeurige volgorde weergeven

Mocht u een laptop gebruiken dan gebruikt de diavoorstelling meer batterij capaciteit. De batterij is dus sneller leeg. Om te voorkomen dat de diavoorstelling wordt uitgevoerd als de laptop werkt op batterij, wijzigt u de instelling “Diavoorstelling zelfs uitvoeren als de batterij in gebruik is” naar “Aan”.

Diavoorstelling zelfs uitvoeren als de batterij in gebruik is

Als u een map met afbeeldingen heeft geselecteerd om te gebruiken als diavoorstelling, dan komt het voor dat niet alle afbeeldingen geschikt zijn als achtergrond. Het formaat van afbeeldingen kan wisselen.

Om nou te voorkomen dat een afbeelding niet correct wordt weergegeven als diavoorstelling, kunt u instellen wat er met afbeeldingen moet gebeuren als achtergrond. Zo kunt u bepalen of de afbeelding gevuld, aangepast, gespreid etc. wordt weergegeven als achtergrond.

Afbeeldingen aanpassen zodat deze op uw bureaublad past

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Achtergrond van het vergrendelscherm wijzigen.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
6 REACTIES
  1. Kan ik de foto’s van Google photo ook als een diavoorstelling als achtergrond gebruiken? Ik vind niet hoe ik die foto’s kan selecteren binnen de instellingen.

    • Hallo, u moet dan eerst de Google foto’s opslaan op uw computer in een map. Vervolgens in de diavoorstelling instellingen deze map met opgeslagen Google foto’s selecteren.
      Lees hier hoe u Google foto’s opslaat naar uw computer: https://support.google.com/photos/answer/7652919?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DDesktop
      Succes!

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!