Map toevoegen aan Controlled Folder Access in Windows Beveiliging

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

In Microsoft Defender antivirus is er een optie “Gecontroleerde maptoegang” die helpt uw waardevolle gegevens te beschermen tegen kwaadaardige apps en bedreigingen, zoals ransomware.

Standaard worden veel systeemmappen en standaardlocaties beschermd door Microsoft Defender Gecontroleerde maptoegang. Microsoft staat niet toe dat u deze systeemmappen verwijdert, maar stelt u wel in staat om andere mappen aan deze lijst toe te voegen die u wilt beschermen.

Het toevoegen van andere mappen aan deze beheerde maptoegang kan handig zijn als u bestanden niet in de standaard Windows bibliotheken opslaat. U kunt ook netwerkshares en gemapte stations toevoegen.

Bovendien worden omgevingsvariabelen en jokertekens ondersteund. Gecontroleerde maptoegang is handig om uw bestanden en gegevens te beschermen tegen ransomware, aangezien alleen vertrouwde apps en services toegang hebben tot uw beschermde mappen.

Standaard worden de volgende mappen toegevoegd aan gecontroleerde maptoegang door Windows. De documenten mappen, zowel onder het gebruikersprofiel als in het publieke profiel. Verder worden de afbeeldingen, video’s, muziek en favorieten mappen ook toegevoegd, allen voor zowel het gebruikersprofiel als het publieke profiel.

Map toevoegen aan gecontroleerde maptoegang in Windows-beveiliging

Om een map toe te voegen klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Privacy & beveiliging. Klik op Windows-beveiliging en klik daarna op de “Windows beveiliging openen” knop.

Windows-beveiliging openen

Klik links op “Virus- en bedreigingsbeveiliging” en navigeer in het rechtergedeelte naar onder en klik op “Bescherming tegen ransomware beheren“.

Bescherming tegen ransomware beheren

Zorg ervoor dat “Controlled Folder Access” of “Gecontroleerde maptoegang” is ingeschakeld. Klik daarna op “Beschermde mappen”.

Beschermde mappen toevoegen aan controlled folder access gecontroleerde maptoegang

Klik op de knop “Een beveiligde map toevoegen”, selecteer vervolgens de map en klik op “Geselecteerde map toevoegen”. De beveiligde map wordt vervolgens beschermd en toegevoegd aan de lijst van beschermde mappen.

Een beveiligde map toevoegen

Als u een beschermde map uit gecontroleerde maptoegang wenst te verwijderen dan klikt u op de map en klikt u daarna op de “verwijder” knop die zichtbaar wordt.

Een beveiligde map verwijderen uit gecontroleerde maptoegang

Bevestig het verwijderen van de beschermde map.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!