Map toevoegen aan Controlled Folder Access in Windows Beveiliging

Stefan
Map toevoegen aan Controlled Folder Acces in Windows Beveiliging

In Microsoft Defender antivirus is er een optie “Gecontroleerde maptoegang” die helpt uw waardevolle gegevens te beschermen tegen kwaadaardige apps en bedreigingen, zoals ransomware.

Standaard worden veel systeemmappen en standaardlocaties beschermd door Microsoft Defender Gecontroleerde maptoegang. Microsoft staat niet toe dat u deze systeemmappen verwijdert, maar stelt u wel in staat om andere mappen aan deze lijst toe te voegen die u wilt beschermen.

Het toevoegen van andere mappen aan deze beheerde maptoegang kan handig zijn als u bestanden niet in de standaard Windows bibliotheken opslaat. U kunt ook netwerkshares en gemapte stations toevoegen.

Bovendien worden omgevingsvariabelen en jokertekens ondersteund. Gecontroleerde maptoegang is handig om uw bestanden en gegevens te beschermen tegen ransomware, aangezien alleen vertrouwde apps en services toegang hebben tot uw beschermde mappen.

Standaard worden de volgende mappen toegevoegd aan gecontroleerde maptoegang door Windows. De documenten mappen, zowel onder het gebruikersprofiel als in het publieke profiel. Verder worden de afbeeldingen, video’s, muziek en favorieten mappen ook toegevoegd, allen voor zowel het gebruikersprofiel als het publieke profiel.

Map toevoegen aan gecontroleerde maptoegang in Windows-beveiliging

Om een map toe te voegen klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Privacy & beveiliging. Klik op Windows-beveiliging en klik daarna op de “Windows beveiliging openen” knop.

Windows-beveiliging openen

Klik links op “Virus- en bedreigingsbeveiliging” en navigeer in het rechtergedeelte naar onder en klik op “Bescherming tegen ransomware beheren“.

Bescherming tegen ransomware beheren

Zorg ervoor dat “Controlled Folder Access” of “Gecontroleerde maptoegang” is ingeschakeld. Klik daarna op “Beschermde mappen”.

Beschermde mappen toevoegen aan controlled folder access gecontroleerde maptoegang

Klik op de knop “Een beveiligde map toevoegen”, selecteer vervolgens de map en klik op “Geselecteerde map toevoegen”. De beveiligde map wordt vervolgens beschermd en toegevoegd aan de lijst van beschermde mappen.

Een beveiligde map toevoegen

Als u een beschermde map uit gecontroleerde maptoegang wenst te verwijderen dan klikt u op de map en klikt u daarna op de “verwijder” knop die zichtbaar wordt.

Een beveiligde map verwijderen uit gecontroleerde maptoegang

Bevestig het verwijderen van de beschermde map.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *