Specifieke Windows 11 of Windows 10 officiële ISO downloaden

Stefan
Specifieke Windows 11 of Windows 10 officiële ISO downloaden

Wanneer u op zoek bent naar een specifieke ISO versie van Windows 11 of Windows 10 en u wilt officiële versies downloaden, dan kunt u gebruikmaken van FIDO.

FIDO is een PowerShell script dat het mogelijk maakt om officiële ISO-bestanden rechtstreeks te downloaden van Microsoft. Dit is normaliter mogelijk met de “media creation tool“. Echter, deze tool download altijd de laatste versie. Via FIDO kunt u zelf een Windows versie selecteren en dit ISO-bestand downloaden naar uw computer. Dit ISO-bestand kunt u vervolgens gebruiken om Windows mee te installeren, zowel lokaal als via USB.

FIDO is dus een PowerShell script dat primair is ontworpen om te worden gebruikt in Rufus, maar dat ook zelfstandig kan worden gebruikt, en dat tot doel heeft de toegang tot de officiële Microsoft Windows retail ISO download links te automatiseren en tevens gemakkelijke toegang te bieden tot opstartbare UEFI Shell images. Het biedt toegang tot ISO-bestanden van Windows 8 tot en met Windows 11.

Wat dit FIDO script als het ware doet is gebruikmaken van verschillende “user agents” om zo bepaalde besturingssystemen te imiteren. Vervolgens wordt de download pagina van Microsoft geraadpleegd via deze specifieke “user agent” en Microsoft biedt dan download links aan voor dit specifieke besturingssysteem. Deze kunt u vervolgens downloaden via FIDO. Dit is hoe het werkt.

Specifieke Windows 11 of Windows 10 officiële ISO downloaden

Om te beginnen download u FIDO naar uw computer. Dit bestand is ingepakt via de “lzma” compressie. Dit type bestand kunt u openen met 7-zip.

fido downloaden

Pak het “fido.ps1” bestand vervolgens uit en plaats het op de gewenste locatie. Op de meeste systemen is het niet toegestaan om PowerShell scripts uit te voeren. We moeten dus eerst zorgen dat het PowerShell script kan worden uitgevoerd.

Lees ook
Windows Sandbox installeren in Windows 11 of 10 Home

Klik op zoeken in de taakbalk. Zoek op “PowerShell”. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op “Windows PowerShell” en klik op “Als administrator uitvoeren”.

PowerShell als administrator uitvoeren

In het PowerShell venster kopieer en plak de volgende regel:

Set-ExecutionPolicy Unrestricted

Druk vervolgens op “A” om toe te staan dat PowerShell scripts uitgevoerd kunnen worden.

PowerShell scripts toestaan

Optioneel: Dit kunt u eventueel later weer terug uitschakelen door opnieuw de volgende regel in te geven:

Set-ExecutionPolicy Restricted

Als u PowerShell scripts heeft toegestaan, dan klikt u met de rechtermuisknop op “fido.ps1” en klikt u op “Run with PowerShell”.

fido uitvoeren via powershell

Fido – feature ISO downloader wordt nu uitgevoerd. U kunt vervolgens de versie, de release, editie, taal en architectuur selecteren voor het gewenste ISO-bestand dat u van Microsoft wilt downloaden. Als u de geschikte Windows 11, 10 of 8 versie heeft geselecteerd klikt u op de “download” knop.

Specifiek iso-bestand downloaden voor windows 11 of 10

Vervolgens wordt de standaard browser geopend en begint het downloaden van het ISO-bestand.

iso bestand wordt gedownload van microsoft

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *