Spotify automatisch opstarten uitschakelen in Windows of Mac

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Op verschillende platformen is Spotify standaard geïnstalleerd. Als u Spotify een keer of regelmatig gebruikt dan zal Spotify automatisch mee opstarten met het Windows of macOS besturingssysteem.

Als u wilt voorkomen dat Spotify mee opstart met het besturingssysteem dan volgt u onderstaande stappen.

Spotify automatisch opstarten uitschakelen

Open Spotify. Klik rechtsbovenin op de profielinstellingen en klik op Instellingen in het menu. Navigeer in de Spotify instellingen helemaal naar beneden totdat u bij “Geavanceerde instellingen weergeven” bent. Klik erop om de Geavanceerde instellingen te openen.

Navigeer naar beneden totdat u bij “Opstart- en venstergedrag” bent. Wijzig daar de optie “Spotify automatisch openen bij het inloggen op deze computer” naar “Nee”.

Spotify automatisch opstarten uitschakelen

U heeft nu Spotify uitgeschakeld bij het opstarten van het besturingssysteem. Sommige gebruikers klagen echter dat het hier na nog niet is opgelost, of het werkt niet.

Probeer het volgende. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Taakbeheer in het menu. Klik op “meer details” en open tabblad: Opstarten.

Klik met de rechtermuisknop op Spotify en klik op Uitschakelen. Het Spotify helper-bestand wat Spotify automatisch opstart is nu uitgeschakeld.

Spotify niet automatisch opstarten

Mocht het in macOS nog niet gelukt zijn om Spotify uit te schakelen bij het opstarten van macOS, dan kunt u gebruik maken van CleanMyMac.

In CleanMyMac kunt u opstart apps uitschakelen door de startagenten van Spotify uit te schakelen. Ook kunt u Spotify er simpel mee verwijderen ander onderhoud plegen aan uw Mac zodat u Mac sneller wordt.

Download CleanMyMac

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook ­čÖé

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina Ôćô