Spotify automatisch opstarten uitschakelen in Windows of Mac

Stefan
b

Op verschillende platformen is Spotify standaard geïnstalleerd. Als u Spotify een keer of regelmatig gebruikt dan zal Spotify automatisch mee opstarten met het Windows of macOS besturingssysteem.

Als u wilt voorkomen dat Spotify mee opstart met het besturingssysteem dan volgt u onderstaande stappen.

Spotify automatisch opstarten uitschakelen

Open Spotify. Klik rechtsbovenin op de profielinstellingen en klik op Instellingen in het menu. Navigeer in de Spotify instellingen helemaal naar beneden totdat u bij “Geavanceerde instellingen weergeven” bent. Klik erop om de Geavanceerde instellingen te openen.

Navigeer naar beneden totdat u bij “Opstart- en venstergedrag” bent. Wijzig daar de optie “Spotify automatisch openen bij het inloggen op deze computer” naar “Nee”.

Spotify automatisch opstarten uitschakelen

U heeft nu Spotify uitgeschakeld bij het opstarten van het besturingssysteem. Sommige gebruikers klagen echter dat het hier na nog niet is opgelost, of het werkt niet.

Probeer het volgende. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Taakbeheer in het menu. Klik op “meer details” en open tabblad: Opstarten.

Klik met de rechtermuisknop op Spotify en klik op Uitschakelen. Het Spotify helper-bestand wat Spotify automatisch opstart is nu uitgeschakeld.

Spotify niet automatisch opstarten

Mocht het in macOS nog niet gelukt zijn om Spotify uit te schakelen bij het opstarten van macOS, dan kunt u gebruik maken van CleanMyMac.

In CleanMyMac kunt u opstart apps uitschakelen door de startagenten van Spotify uit te schakelen. Ook kunt u Spotify er simpel mee verwijderen ander onderhoud plegen aan uw Mac zodat u Mac sneller wordt.

Download CleanMyMac

Lees meer:

Lees ook
Bing verwijderen uit Windows zoeken

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *