Home PC tips Windows Widgets volledig verwijderen uit Windows 11? Dit is hoe!

Widgets volledig verwijderen uit Windows 11? Dit is hoe!

6
widgets verwijderen in Windows 11

Vergelijkbaar met “Nieuws en interesses” in Windows 10, kunt u widgets vinden in de Windows 11 taakbalk. U kunt de widgets openen door op het pictogram op de taakbalk te klikken of door de sneltoets Windows + W te gebruiken.

Indien nodig kunt u widgets toevoegen of aanpassen. Het is ook mogelijk om alleen het widgets pictogram uit te schakelen in de Windows 11 taakbalk.

Maar is het mogelijk om widgets volledig te verwijderen uit Windows 11? Het antwoord is Ja. Het is mogelijk om widgets in Windows 11 te verwijderen. U kunt de widgets in Windows 11 verwijderen met hulp van een commando via het Opdrachtprompt.

Door het “winget” commando uit te voeren kunt u de widgets web experience pack verwijderen. Het is hierna niet meer mogelijk om de widgets in Windows 11 in te schakelen.

Widgets volledig verwijderen uit Windows 11

Klik op zoeken in de taakbalk. In het zoekvenster type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

In het Opdrachtprompt type het volgende commando om widgets te verwijderen uit Windows 11.

winget uninstall "windows web experience pack"

U ziet dat er een procentueel balkje tevoorschijn komt dat de status van het verwijderen van de widgets in Windows 11 weergeeft.

Als het de status aangeeft dat de widgets met succes zijn verwijderd dan herstart u de computer. Na de herstart ziet u dat de widgets knop is verdwenen van de taakbalk en dat widgets functionaliteit niet meer beschikbaar is.

Mocht u nu spijt krijgen en wilt u de widgets terug installeren in Windows 11 dan kan dat via de volgende link: widgets downloaden installeren in Windows 11.

U kunt dan de windows web experience pack downloaden via de Microsoft Store, na installatie is de widgets knop weer terug.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

6 REACTIES

 1. Goeiedag,
  mijn laptop herkent bIIjkbaar deze opdracht (winget uninstall “windows web experience pack”) niet, om de widgets definitief te verwijderen!?
  Groetjes,
  Paul

  • Hallo,

   controleer eerst eens op het commando “winget” zonder quotes wel wordt gevonden. Indien ja, zorg dan dat u de quotes goed kopieert uit mijn commando in dit artikel, scheve quotes werken niet. Mocht het inderdaad zo zijn dat winget niet wordt gevonden dan kunt u Winget handmatig installeren.
   Ga naar https://github.com/microsoft/winget-cli/releases/tag/v1.2.10271
   en download en installeer bestand “Microsoft.DesktopAppInstaller_8wekyb3d8bbwe.msixbundle”. Hierna is winget wel beschikbaar.

   Succes! Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten