Windows zoeken inschakelen of uitschakelen in Windows 11/10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows heeft een ingebouwde zoekfunctie waarmee naar documenten in een bepaalde map of op de hele pc kan worden gezocht.

Om sneller resultaten te krijgen wanneer gebruikers zoeken naar bestanden, e-mails, of andere lokale inhoud, indexeert Windows die inhoud op de lokale computer. Er zijn twee soorten indexeringsopties in Windows de Klassieke en Uitgebreide indexeringsopties.

De klassieke indexeringsoptie indexeert inhoud die gevonden kan worden in de mappen van het gebruikersprofiel, inclusief Documenten, Afbeeldingen, Muziek en het Bureaublad.

Gebruikers kunnen extra locaties toevoegen met de klassieke indexeringsoptie om extra inhoud op te nemen, of de indexering opnieuw samenstellen.

De verbeterde indexeringsoptie indexeert de volledige inhoud van de gebruikerscomputer, alle harde schijven en partities, inclusief standaard uw bibliotheken en bureaublad. Het indexeringsprogramma maakt gebruik van de zoekservice van Windows en wordt op de achtergrond uitgevoerd als het Searchindexer.exe proces.

Windows zoeken inschakelen of uitschakelen in Windows 11/10

Zoals hierboven vermeld, indexeert Windows zoeken inhoud op de computer van de gebruiker om snellere en betere resultaten te bieden. Search indexer is een service die op de achtergrond draait.

U kunt in Windows zoeken zonder het indexeringsprogramma te gebruiken. Het is echter mogelijk dat u geen snellere of uitgebreide zoekresultaten krijgt als Windows indexer is uitgeschakeld.

Hieronder leest u hoe u Windows Search indexer in Windows 11 of Windows 10 kunt inschakelen of uitschakelen.

Windows zoeken inschakelen

Open eerst de Services console en zoek naar de “Windows Search” service. Dubbelklik op “Windows Search” om de service instellingen te openen.

Windows Search

Wijzig het opstarttype naar “Automatisch (vertraagd starten)” en klik op de “Starten” knop om de Wsearch service te starten.

wsearch starten in windows

Windows zoeken inschakelen

Open eerst de Services console en zoek naar de “Windows Search” service. Dubbelklik op “Windows Search” om de service instellingen te openen.

Klik vervolgens op de “Stop” knop om de Wsearch service te stoppen.

Windows zoeken service uitschakelen in Windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓