XPS bestanden openen in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een XPS (XML Paper Specification) is een opgemaakt bestand, een elektronisch digitaal documentbestand op basis van XML. XPS lijkt sterk op PDF en stelt een digitaal document voor met een vaste paginering waarin wordt beschreven hoe de pagina eruit moet zien en moet aanvoelen.

De beschrijving van een XPS-document is consistent voor alle platformen. Het verandert niet op basis van printer of besturingssysteem.

Als u een XPS-documentbestand deelt met anderen die verschillende besturingssystemen of apparaten gebruiken, zal wat u ziet op de pagina’s in een XPS-bestand hetzelfde zijn als wat zij zullen zien via een XPS-viewer.

XPS is ontwikkeld door Microsoft en stond ooit bekend als een potentiële vervanger van PDF, maar dat lijkt niet het geval te zijn. XPS was bij veel gebruikers nog niet bekend als een bestandstype voor elektronische documenten, omdat het moeilijk is er één te maken, te bewerken en zelfs te openen.

In deze tip leest u hoe u een XPS-bestanden kunt openen in Windows 11.

XPS bestanden openen in Windows 11

Hoewel XPS-viewer een van de ingebouwde functies in Windows is, is het niet standaard ingeschakeld. Gebruikers zullen de XPS-viewer handmatig moeten installeren door deze toe te voegen via de optionele functies in de instellingen van Windows 11.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Apps, en klik daarna op Optionele onderdelen.

Klik rechtsbovenin op de “Functies weergeven” knop.

Optionele functies weergeven in Windows 11

In de zoekbalk type XPS en klik op XPS-viewer. Klik daarna op de volgende knop.

XPS-viewer toevoegen in Windows 11

Bevestig door op “Installeren” te klikken. De XPS-viewer wordt nu geïnstalleerd.

XPS-viewer installeren

U kunt nu een XPS-bestand openen in Windows 11. Hieronder ziet u een voorbeeld.

XPS bestand openen in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓