More
  Startpagina Handige tips Nieuw: Space Lens in CleanMyMac X - Lees hier alles over Space...

  Nieuw: Space Lens in CleanMyMac X – Lees hier alles over Space Lens!

  Space Lens is een nieuwe feature die recentelijk is toegevoegd aan CleanMyMac. Space Lens is een geweldige tool om snel grote bestanden en mappen te identificeren op uw Mac.

  CleanMyMac X heeft Space Lens speciaal gebouwd om gebruikers een gebruikersvriendelijk overzicht te presenteren en vanuit dit overzicht snel grote mappen en bestanden te identificeren in MacOS.

  Space Lens helpt gebruikers door een mappen en bestanden structuur te creëren en een visuele map met cirkels en kleuren te koppelen aan bestanden en mappen. Dit overzicht wordt de Space Lens genoemd.

  De nieuwe feature Space Lens maakt het nog makkelijker en vooral sneller om bestanden en mappen te identificeren door een gebruikersvriendelijk visueel overzicht met kleuren te creëren. Space Lens is een enorme vooruitgang in het overzichtelijk maken van grote, mogelijk ongewenste bestanden om uw Mac. Indien gewenste kunt u deze mappen of bestanden meteen opruimen met CleanMyMac X.

  Sinds CleanMyMac X versie update 4.4.0 is Space Lens niet meer in het beta opgenomen, maar als standaard functionaliteit in CleanMyMac X. 

  CleanMyMac X - Optimaliseer uw Mac

  Optimaliseer je Mac met één klik. Maak kennis met CleanMyMac: een zeer eenvoudige tool waarmee je je volledige Mac optimaliseert. Start alle taken om je Mac netjes, snel en beschermd te houden met één enkele klik.
  Download (nieuw venster)

   

  Nieuw: Space Lens – CleanMyMac X

  Space Lens beta kunt u activeren door het CleanMyMac X menu te openen links bovenin het Mac menu.

  space lens cleanmymac menu

  Klik op voorkeuren, open het tabblad Updates en selecteer Bied updates naar betaversies aan uit het menu.

  space lens activeren mac

  Installeer de beta versie van CleanMyMac X en Space Lens is beschikbaar in het menu.

  Hoe werkt Space Lens in CleanMyMac X?

  Space Lens gebruikt kleuren om de mappen en bestanden structuur zichtbaar te maken. CleanMyMac X – Space Lens werkt als een verkenner en sorteert mappen en onderliggende bestanden op grote.

  In het linker menu van CleanMyMac X klik op Space Lens.

  space lens - cleanmmymac

  Klik op Scan om een zoekactie te starten die gegevens over de mappen en bestanden op uw Mac verzameld.

  space lens scan uitvoeren

  Even wachten tot CleanMyMac de gegevens heeft verzameld, deze gegevens worden samengevoegd in een handig overzicht met iedere folder en map een andere kleur.

  space lens mappen en bestanden scannen

  Als het overzicht is afgerond, dan ziet u aan de rechterkant een “Space lens” met daarin de naam van de folder en toegewezen kleur. De mappen en bestanden worden gesorteerd op welke het meeste ruimte innemen op uw Mac.

  Door op de cirkels te klikken, of in de mappenstructuur in de middelste kolom kunt u door de mappen navigeren naar de grootste folders of bestanden op uw Mac.

  Space Lens sorteert alle mappen en bestanden op grootte, persoonlijk vind ik dit erg handig en snel om grote bestanden te identificeren.

  space lens overzicht

  In de middelste kolom vind u de mappen en bestanden structuur. Als u een map of bestand wilt verwijderen dan klikt u op het cirkeltje voor de map of het bestand. Indien u meerdere mappen of bestanden wilt selecteren kunt u dat een voor een doen.

  bestanden verwijderen space lens mac

  Om mappen of bestanden wilt verwijderen met CleanMyMac klikt op de verwijder knop in het midden.

  Het is wel opletten, Space-Lens laat ook mappen zien die van het belang zijn voor MacOS, mappen van het besturingssysteem.

  Het is belangrijk deze mappen of bestanden in de mappen niet te verwijderen om problemen met Mac OS te voorkomen. Dit zijn o.a. de System, Library, Private, usr, dev, bin, sbin, tmp, etc, var, network en cores folder.

  Meer lezen over CleanMyMac X? Lees meer over alle CleanMyMac functionaliteit in onze CleanMyMac X review.
  Wilt u uw Mac opschonen en sneller maken?

  Artikel geupdatet: 11-4-2019

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...