Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Stefan
Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Windows 11 biedt gebruikers ook “Gepland automatisch onderhoud”. Dit omvat verschillende achtergrondtaken en voert ze allemaal tegelijk uit op een gepland tijdstip, gepland onderhoud staat standaard gepland om 2 uur ‘s nachts.

De automatische onderhoudsactiviteit die Windows 11 automatisch uitvoert, is ingesteld om slechts 1 uur te draaien. Dat betekent dat als de taak om een of andere reden niet binnen die periode is voltooid, Windows 11 zal stoppen en de taak tijdens de volgende onderhoudsperiode zal uitvoeren.

Als uw computer bijvoorbeeld op het geplande tijdstip wordt uitgeschakeld, zal de onderhoudstaak niet worden uitgevoerd en zal Windows die taak uitvoeren in de eerstvolgende beschikbare periode wanneer uw computer niet in gebruik is.

Het gaat om de volgende taken die Windows 11 binnen dit geplande tijdstip uitvoert: Windows-updates, beveiligingsscans en een andere systeemdiagnoses.

Deze taak is standaard ingeschakeld op elke Windows 11 computer, en Microsoft raadt aan deze instellingen niet te wijzigen. Maar als uw PC dagelijks om 2 uur ‘s nachts uitgeschakeld blijft, zal deze onderhoudsactiviteit nooit worden uitgevoerd. Daarom heeft Microsoft een optie voorzien om het tijdstip van de geplande onderhoudsactiviteit te wijzigen.

Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Open het Configuratiescherm. Klik op Systeem en beveiliging, klik daarna op Beveiliging en onderhoud. Klik op “Onderhoud” en klik daarna op “Onderhoudsinstellingen wijzigen”.

Beveiliging en onderhoud instelligen in Windows 11

Wijzig de dagelijkse onderhoudstaken door een tijd te selecteren. Mocht uw computer in de ingestelde tijdsperiode nu in slaapstand gaan, dan kunt u de optie “Toestaan dat de computer op het geplande tijdstip voor gepland onderhoud uit de slaapstand wordt gehaald” aanzetten.

Op deze manier kunt u het gepland onderhoud uit laten voeren, ook als uw computer in slaapstand is gegaan. Klik OK om te bevestigen.

Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *