Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Windows 11 biedt gebruikers ook “Gepland automatisch onderhoud”. Dit omvat verschillende achtergrondtaken en voert ze allemaal tegelijk uit op een gepland tijdstip, gepland onderhoud staat standaard gepland om 2 uur ’s nachts.

De automatische onderhoudsactiviteit die Windows 11 automatisch uitvoert, is ingesteld om slechts 1 uur te draaien. Dat betekent dat als de taak om een of andere reden niet binnen die periode is voltooid, Windows 11 zal stoppen en de taak tijdens de volgende onderhoudsperiode zal uitvoeren.

Als uw computer bijvoorbeeld op het geplande tijdstip wordt uitgeschakeld, zal de onderhoudstaak niet worden uitgevoerd en zal Windows die taak uitvoeren in de eerstvolgende beschikbare periode wanneer uw computer niet in gebruik is.

Het gaat om de volgende taken die Windows 11 binnen dit geplande tijdstip uitvoert: Windows-updates, beveiligingsscans en een andere systeemdiagnoses.

Deze taak is standaard ingeschakeld op elke Windows 11 computer, en Microsoft raadt aan deze instellingen niet te wijzigen. Maar als uw PC dagelijks om 2 uur ’s nachts uitgeschakeld blijft, zal deze onderhoudsactiviteit nooit worden uitgevoerd. Daarom heeft Microsoft een optie voorzien om het tijdstip van de geplande onderhoudsactiviteit te wijzigen.

Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Open het Configuratiescherm. Klik op Systeem en beveiliging, klik daarna op Beveiliging en onderhoud. Klik op “Onderhoud” en klik daarna op “Onderhoudsinstellingen wijzigen”.

Beveiliging en onderhoud instelligen in Windows 11

Wijzig de dagelijkse onderhoudstaken door een tijd te selecteren. Mocht uw computer in de ingestelde tijdsperiode nu in slaapstand gaan, dan kunt u de optie “Toestaan dat de computer op het geplande tijdstip voor gepland onderhoud uit de slaapstand wordt gehaald” aanzetten.

Op deze manier kunt u het gepland onderhoud uit laten voeren, ook als uw computer in slaapstand is gegaan. Klik OK om te bevestigen.

Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!