Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 11 biedt gebruikers ook “Gepland automatisch onderhoud”. Dit omvat verschillende achtergrondtaken en voert ze allemaal tegelijk uit op een gepland tijdstip, gepland onderhoud staat standaard gepland om 2 uur ’s nachts.

De automatische onderhoudsactiviteit die Windows 11 automatisch uitvoert, is ingesteld om slechts 1 uur te draaien. Dat betekent dat als de taak om een of andere reden niet binnen die periode is voltooid, Windows 11 zal stoppen en de taak tijdens de volgende onderhoudsperiode zal uitvoeren.

Als uw computer bijvoorbeeld op het geplande tijdstip wordt uitgeschakeld, zal de onderhoudstaak niet worden uitgevoerd en zal Windows die taak uitvoeren in de eerstvolgende beschikbare periode wanneer uw computer niet in gebruik is.

Het gaat om de volgende taken die Windows 11 binnen dit geplande tijdstip uitvoert: Windows-updates, beveiligingsscans en een andere systeemdiagnoses.

Deze taak is standaard ingeschakeld op elke Windows 11 computer, en Microsoft raadt aan deze instellingen niet te wijzigen. Maar als uw PC dagelijks om 2 uur ’s nachts uitgeschakeld blijft, zal deze onderhoudsactiviteit nooit worden uitgevoerd. Daarom heeft Microsoft een optie voorzien om het tijdstip van de geplande onderhoudsactiviteit te wijzigen.

Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Open het Configuratiescherm. Klik op Systeem en beveiliging, klik daarna op Beveiliging en onderhoud. Klik op “Onderhoud” en klik daarna op “Onderhoudsinstellingen wijzigen”.

Beveiliging en onderhoud instelligen in Windows 11

Wijzig de dagelijkse onderhoudstaken door een tijd te selecteren. Mocht uw computer in de ingestelde tijdsperiode nu in slaapstand gaan, dan kunt u de optie “Toestaan dat de computer op het geplande tijdstip voor gepland onderhoud uit de slaapstand wordt gehaald” aanzetten.

Op deze manier kunt u het gepland onderhoud uit laten voeren, ook als uw computer in slaapstand is gegaan. Klik OK om te bevestigen.

Automatisch onderhoud inplannen in Windows 11

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓