Een Computer verwijderen uit uw Microsoft account

Stefan
Een Computer verwijderen uit uw Microsoft account

Als u een Microsoft account gebruikt en ook inlogt met het Microsoft account op uw PC, Xbox of Surface dan wordt dit apparaat verbonden aan uw Microsoft account.

Online op de site van Microsoft kunt u apparaten waar u ooit op bent ingelogd met uw Microsoft account beheren. U kunt hier een apparaat of computer verwijderen, toevoegen en meer. Zo kunt u info en ondersteuningsinformatie opzoeken zoals een serienummer. Ook kunt u het apparaat zoeken indien het kwijt is via de laatste locatie.

Als u een computer, Surface, laptop of Xbox niet meer in het bezit heeft kunt u het apparaat verwijderen uit uw Microsoft account. In dit artikel leest u hoe u een apparaat kunt verwijderen uit uw Microsoft account instellingen.

Een Computer, Surface of Xbox verwijderen uit uw Microsoft account

Om te beginnen opent u een browser op uw computer. In de adresbalk van de browser type https://account.microsoft.com/devices/ en log vervolgens in met uw Microsoft account gegevens.

In de lijst van apparaten klik op het apparaat of PC die u wenst te verwijderen. Helemaal onderaan bij de “verwante instellingen” klik op de link “Apparaat verwijderen”.

U krijgt een nieuw venster te zien met de informatie:

“Nadat u uw apparaat hebt verwijderd, ziet u het hier niet meer staan. Dit is wat er nog meer gebeurt. Mijn apparaat zoeken wordt uitgeschakeld”.

Schakel vervolgens de optie “Ik ben klaar om dit apparaat te verwijderen” en bevestig door op de “Verwijderen” knop te klikken.

Apparaat verwijderen uit uw Microsoft account

U heeft nu een computer verwijderd uit uw Microsoft account instellingen.

U kunt via uw Microsoft account ook beheren op welke apparaten u apps en games heeft gedownload. Klik op Beheren om deze apparaten te beheren. Hetzelfde geldt voor Android en iOS apparaten, ook deze kunt u beheren via uw Microsoft account instellingen.

Lees ook
De beste zoekmachines gericht op privacy van de gebruiker

Microsoft Store apparaten en iOS apparaten beheren via Microsoft account

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *