Gmail als standaard e-mail instellen in Windows 11

Stefan
Gmail als standaard e-mail instellen in Windows 11

Wanneer u in Windows 11 op een e-mailkoppeling klikt, opent Windows het verzoek in de standaardapp die is ingesteld voor het type koppeling. Dit is standaard de app Mail als u nooit wijzigingen hebt aangebracht in de standaard e-mailapp.

U kunt Windows 11 echter zo instellen dat een aan e-mail gerelateerde koppeling zoals een “mailto”-koppeling standaard wordt geopend in Gmail via de Google Chrome browser.

Er zijn verschillende stappen nodig, waaronder het configureren van de standaardinstellingen voor afhandeling in Chrome en het instellen van de standaardapp voor bepaalde soorten koppelingen of bestandstypen in Windows 11.

Volg de onderstaande stappen om Gmail, dat wordt geopend in Chrome, in te stellen als de standaardapp voor het openen van e-mailkoppelingen in Windows 11.

Gmail als standaard e-mail app instellen in Windows 11

Om te beginnen dient u eerst in Chrome “Protocolhandlers” in te schakelen. Daarmee kan Chrome speciale taken uitvoeren bij het klikken op een link.

Open Google Chrome, klik rechtsbovenin op het Chrome menu en in het menu klik op Instellingen. Klik links op Privacy en Beveiliging. Klik daarna op Site-instellingen en daarna op “Aanvullende rechten” en op “Protocolhandlers”.

Schakel de optie: Sites kunnen vragen of ze protocollen mogen verwerken in.

Protocolhandlers inschakelen in Windows 11

Ga daarna met de Google Chrome browser naar mail.google.com en meldt u aan met uw Googleaccount om Google mail te openen.

Als u bent aangemeld klik rechtsbovenin de adresbalk op het “Protocolhandlers” icoon en klik op Toestaan om mail.google.com links voor e-mail te laten openen. Klik daarna op Klaar.

Gmail toestaan om links van e-mail te openen

Er wordt een nieuw venster geopend in Windows 11 om standaard-apps te wijzigen. In het zoekvenster type: mailto. Klik daarna op het resultaat om de standaard Mail app te vervangen door Gmail in de Google Chrome browser.

Lees ook
Configuratiescherm toevoegen aan rechtermuisklik menu

mailto snelkoppeling aanpassen naar Google Chrome browser

Er wordt een venster geopend. Klik op Google Chrome en daarna op OK.

mailto snelkoppeling altijd openen met google chrome

U heeft nu Google Chrome ingesteld om snelkoppelingen te openen met Gmail via de Google Chrome browser.

Als u de Mail app wenst terug te zetten herhaalt u de bovenstaande stap en in plaats van de Google Chrome browser de “mailto” snelkoppelingen te laten afhandelen selecteert u de Mail app.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
9 reacties
  1. Beste, een welgemeende merci om me wegwijs te maken hoe je gmail pictogram kan toevoegen aan de taakbalk in windows 11, lang naar op zoek geweest maar nooit gevonden zoals het moet.Thanks.
    Is dit ook te doen met de agenda in Gmail?

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *