Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Installeer KB5022913 (Maart 2023) update in Windows 11

Microsoft heeft op 28 februari een preview update van KB5022913 uitgebracht. Deze update maakt het mogelijk om de nieuwe functies en verbetering die op 14 maart 2023 worden verwacht nu al te installeren op een Windows 11 PC.

Om KB5022913 te installeren moet de Windows 11 zijn bijgewerkt met de 22H2 update. Hierna kunt u KB5022913 handmatig of na 14 februari de volledige update automatisch installeren. Het besturingssysteem wordt dan bijgewerkt naar Windows 11 versie 22621.1344.

Er zijn tal van veranderingen op komst in de maart 2023 update. Dit is overigens geen volledige functie update maar een zogenaamde “drop update”. De nieuwe functies zijn onder andere de ChatGPT-gebaseerde Bing AI-zoekopdracht.

De nieuwe update laat Windows 11 gebruikers direct in hun taakbalk communiceren met de AI-versie van Bing. Het AI-model zelf lijkt ook een update te hebben gekregen die het communiceren ermee een stuk beter maakt. U moet wel zijn aangemeld bij Bing om deel te kunnen nemen aan ChatGPT Bing. Hiervoor moet u zich met uw Microsoft-account eerst aanmelden op de wachtlijst. Bent u toegelaten dan heeft u pas beschikking over de functie in Windows 11.

Bing AI zoeken
Afbeelding: Microsoft.com

Microsoft introduceert Telefoonkoppeling voor iOS gebruikers, en voor Android gebruikers zijn er meerdere verbeteringen toegevoegd aan verschillende functies.

Telefoonkoppeling iPhone
Afbeelding: Microsoft.com

Windows Studio Effects maakt ook gebruik van de kracht van AI voor een verscheidenheid aan functies, waaronder het aanpassen van achtergrondvervaging en automatische kadrering. Daarnaast is bellen via de Chat-functie (geïntegreerd met Microsoft Teams) nu eenvoudiger.

Studio Effects in Windows 11
Afbeelding: Microsoft.com

Widgets in Windows 11 hebben ook een grote update gekregen waarbij het gemakkelijker wordt om alle widgets waar u informatie van wilt zien of één groot scherm kunt weergeven.

U kunt nu telefoonkoppeling, nieuws van Meta en Spotify en updates van Xbox Game Pass toevoegen aan de Widgets.

Widgets in Windows 11

Andere nieuwe functies in de KB5022913 update zijn schermopname in het knipprogramma, tabbladen toevoegen aan Kladblok en verbeterde aanraakscherm- en toegankelijkheidsfuncties met ondersteuning voor brailleleesregels.

Installeer KB5022913 (Maart 2023) update in Windows 11

KB5022913 automatisch installeren

U kunt de KB5022913 update laten installeren via het automatisch update proces genaamd “Windows update“. Zodra de update beschikbaar is dan klikt u op de “Downloaden en installeren” knop.

KB5022913 installeren via Windows update in Windows 11

KB5022913 handmatig installeren

Als u de KB5022913 preview wilt installeren, nog voordat deze update volledig beschikbaar komt op 14 februari, dan dient u de update te installeren via de Windows Update Catalogus.

Zorg dat u de goede versie selecteert zoals x64 voor 64-bit systemen of ARM64 voor op ARM gebaseerde systemen. Klik op de “Downloaden” knop en volg de instructies op het scherm.

KB5022913 installeren via update catalogus

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!