Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Microsoft Teams werkt niet? Probeer deze tips!

Microsoft Teams is op dit moment een must have applicatie als het gaat om video-conferenties en online vergaderingen met collega’s of vrienden.

Ook Microsoft Teams kampt met problemen, er kunnen verschillende redenen zijn waarom Microsoft Teams niet meer werkt. De meest voorkomende problemen zijn; problemen met de internetverbinding, foutieve of beschadigde systeem bestanden en een beschadigde Microsoft Teams app.

Microsoft Teams is in Windows 11 bekend onder de naam “Chat“. Chat bevind zich in de taakbalk. Sommige gebruikers melden dat als ze op “Chat” klikken in de taakbalk dat Microsoft Teams dan vastloopt op de computer. Een herstart is dan nodig om Microsoft Teams weer te laten functioneren.

De problemen met Microsoft Teams lopen dus nogal uiteen. In dit artikel leest u 6 verschillende oplossingen om een Microsoft Teams problemen op te lossen.

Microsoft Teams werkt niet? Probeer deze tips!

Om te beginnen is het belangrijk dat er aantal dingen gecontroleerd worden voordat u begint aan de tips in dit artikel.

Werkt het internet goed?

Controleer of u internetverbinding heeft via uw computer. Uw computer moet een stabiele Wi-Fi internetverbinding hebben om te kunnen communiceren met de Teams servers bij Microsoft.

Controleer Microsoft Teams status

Naast de internetverbinding controle, controleer ook op de Microsoft Teams status pagina of er geen problemen zijn met Microsoft Teams service.

Microsoft Teams herstarten

Het eerste wat u kunt doen als u al het bovenstaande heeft gecontroleerd is de Microsoft Teams app herstarten. Als Teams niet goed werkt kan het opnieuw opstarten helpen om dit probleem op te lossen.

Klik links naast de tijd en datum op het pijltje omhoog in de taakbalk. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het Microsoft Teams pictogram en klik op Afsluiten.

Microsoft Teams afsluiten

Klik daarna op het vergrootglas of de zoekbalk in de taakbalk en zoek op “Teams”. Klik vervolgens op het Microsoft Teams resultaat om Microsoft Teams opnieuw te openen.

Microsoft Teams opnieuw opstarten

Microsoft Teams bijwerken naar de laatste versie

Als Teams wel werkt en u kunt zich aanmelden, maar ervaart andere problemen, dan kunt u Teams bijwerken naar de laatste versie.

Iedere nieuwe versie van Teams voorziet in nieuwe functies en oplossingen voor problemen. Het updaten van Teams kan dus problemen oplossen.

Open Teams, klik rechtsbovenin op “Bijwerken” om de laatste versie van Teams te installeren op uw PC.

Microsoft Teams bijwerken naar de laatste versie

Microsoft Teams cache bestanden verwijderen

Cache zijn tijdelijke bestanden die apps bijhouden om instellingen of onderdelen van de app sneller te laden. Microsoft Teams houdt ook verschillende cache bij, deze cache kunt u verwijderen om problemen op te lossen.

Open de Windows verkenner. In de adresbalk van Windows verkenner type: %appdata%

Navigeer vervolgens naar de map “Microsoft” en daarna naar “Roaming”. Klik met de rechtermuisknop op de “Teams” map en klik op verwijderen.

Controleer nu of u de Teams app kunt starten en of het probleem is opgelost.

Microsoft Edge WebView2 Runtime herstellen

Sommige gebruikers melden dat het herstellen van “Microsoft Edge WebView2 Runtime” helpt om problemen met Microsoft Teams op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “Apps en onderdelen” in het menu. In de lijst van geinstalleerde apps zoek naar “Microsoft Edge WebView2 Runtime” en klik op de 3 verticale puntjes naast de app-naam.

Microsoft Edge WebView2 Runtime

In het menu klik op Wijzigen. Klik daarna op “herstellen” om Microsoft Edge WebView2 Runtime te herstellen.

Microsoft Edge WebView2 Runtime herstellen

Start hierna de Teams app.

Microsoft Teams app repareren

Microsoft heeft voor verschillende eigen apps een functie ingebouwd om apps te kunnen repareren. Zo ook de Teams app. Door de Teams app te repareren worden bestanden opnieuw gedownload en hersteld. Als Microsoft Teams niet werkt dan is repareren een oplossing.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “Apps en onderdelen” in het menu. Zoek naar “Microsoft Teams” en klik op de 3 verticale puntjes aan de rechterzijde. In het menu klik op “Geavanceerde opties”.

Microsoft Teams Geavanceerde opties

Navigeer een stukje naar onder tot u bij “Opnieuw instellen” bent. Als deze app niet goed werkt, kunnen we proberen deze te repareren. Er gebeurt niets met de gegevens van de app.

Klik vervolgens op de “Herstellen” knop.

Microsoft Teams app herstellen

Microsoft Teams opnieuw instellen

Als ook het repareren niet heeft geholpen dan kunt u Microsoft Teams ook opnieuw instellen. De gegevens van de app worden dan verwijderd en de app wordt hersteld naar standaardwaardes.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “Apps en onderdelen” in het menu. Zoek naar “Microsoft Teams” en klik op de 3 verticale puntjes aan de rechterzijde. In het menu klik op “Geavanceerde opties”.

Microsoft Teams Geavanceerde opties

Klik vervolgens op de “Opnieuw instellen” knop om Microsoft Teams opnieuw in te stellen met gegevensverlies.

Microsoft Teams opnieuw instellen

Ik hoop dat het met de bovenstaande tips is gelukt om problemen met Microsoft Teams op te lossen. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!