Voorkom dat Microsoft Edge PDF bestanden opent

Stefan
Voorkom dat Microsoft Edge PDF bestanden opent

Als u een PDF-bestand opent op uw Windows 11 of 10 computer, dan merkt u dat de Microsoft Edge browser automatisch wordt gebruikt om het bestand weer te geven. Hoewel dit voor de meeste gebruikers de snelste optie is, is het niet altijd de meest geschikte optie, vooral als u al een specifieke app heeft geïnstalleerd die is ontworpen voor het openen en bewerken van PDF-bestanden. U heeft bijvoorbeeld een PDF-reader met geavanceerde functies die niet beschikbaar zijn in Microsoft Edge of misschien een app die beter past bij uw workflow en vereisten.

Als u liever niet heeft dat PDF-bestanden automatisch worden geopend met Microsoft Edge browser als standaardprogramma, dan is daar een oplossing voor. U kunt het standaardprogramma voor het openen van PDF-bestanden eenvoudig wijzigen in een applicatie naar keuze. Dit proces is eenvoudig. Het kan u helpen uw computerervaring aanzienlijk verbeteren door u meer controle te geven over hoe u PDF-bestanden opent en beheert.

In dit artikel zal ik stap voor stap uitleggen hoe u het standaardprogramma voor het openen van PDF-bestanden in Windows 11 of 10 kunt wijzigen.

Voorkom dat Microsoft Edge PDF bestanden opent

Via ‘Openen met’

Open de Windows Verkenner. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het PDF-bestand. Klik op “Openen met” en vervolgens “Kies een andere app”.

PDF openen met andere app

Selecteer de PDF-app waarmee u het type PDF-bestanden wilt openen, bevestig vervolgens door op “Altijd” te klikken.

Voorkom dat Microsoft Edge PDF bestanden opent

De volgende keer als u een PDF-bestand download of opent op uw computer wordt het PDF-bestand geopend in de app die u heeft gekoppeld aan PDF-bestanden.

Lees meer:

Lees ook
Microsoft Edge sneller opstarten met Opstartboost

Via instellingen

Wilt u dit nogmaals wijzigen of een andere standaard app instellen voor PDF-bestanden, dan opent u de instellingen. In de instellingen klikt u op “Apps” en vervolgens op “Standaard-apps”.

Standaard apps

In het veld “koppelingstype”, typt u “pdf”. Selecteer .pdf uit de lijst.

koppelingstype pdf

Klik op de app die op dit moment staat ingesteld als standaard app voor PDF-bestanden.

Standaard app voor PDF-bestanden wijzigen

U krijgt nu opnieuw een lijst met apps te zien. Selecteer de gewenste app uit de lijst. Staat de app er niet tussen, navigeer dan naar beneden en klikt op “Een app op uw pc kiezen”.

Selecteer vervolgens het uitvoerbaar bestand en klik op “Openen”.

Een app op uw pc kiezen

U heeft nu een nieuwe app gekoppeld om PDF-bestanden mee te openen. Vervolgens worden alle PDF-bestanden niet meer in Microsoft Edge geopend.

Lees ook: Standaard apps wijzigen in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *