Invoermethodes in Windows 11 voorzien van persoonlijk thema

Stefan
Invoermethodes in Windows 11 voorzien van persoonlijk thema

Als u in Windows 11 gebruik maakt van invoermethodes zoals het emoji’s invoerpaneel, het schermtoetsenbord of spraakinvoer, dan kunt u dit uiterlijk aanpassen.

Sinds de Windows 11 update 22H2 kunnen gebruikers een persoonlijk tintje toepassen op het uiterlijk van deze invoermethodes. Ook wordt dit persoonlijke thema toegepast op alle tekstinvoervelden.

In eerdere Windows 11 versie was het enkel mogelijk om het schermtoetsenbord te voorzien van een andere kleur.

De Windows 11 22H2 update brengt ook nieuwe thema’s en het kunnen instellen van een achtergrond afbeelding op deze invoermethodes en tekstinvoer. Op deze manier kan iedereen die hiervan gebruik maakt een persoonlijk thema toepassen op deze veel gebruikte functies en het Windows 11 uiterlijk nog meer aanpassen naar wens.

Lees ook: Bureaublad stickers gebruiken in Windows 11

Invoermethodes in Windows 11 voorzien van persoonlijk thema

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. Aan de linkerzijde klik eerst op Persoonlijke instellingen en daarna aan de rechterzijde op Tekstinvoer.

Tekstinvoer instellingen

Kies nu een thema voor schermtoetsenbord, spraakinvoer, emoji, en meer invoermethodes. U kunt kiezen uit 15 voor geselecteerde thema’s.

Thema selecteren voor tekstinvoer

Door onderaan op de aangepast knop te klikken kunt u zelf een thema configureren.

Zo kunt u een achtergrond kleur instellen voor de tekstinvoer. Deze achtergrond instellingen worden op alle Windows tekstinvoervelden toegepast. Eventueel kunt u ook een achtergrond afbeelding instellen, de accentkleur wijzigen, en de tekstkleur wijzigen.

Als u het schermtoetsenbord gebruikt kunt u verder nog de achtergrondkleur van de toets, de doorzichtigheid van de toetsachtergrond wijzigen, de tekstkleur van de toets wijzigen en daarna een voorbeeld openen van het schermtoetsenbord er na de wijzigingen uitziet.

Lees ook
Alle informatie over Windows sneltoetsen, complete lijst

Mocht u na de wijzigingen alles terug willen zetten zoals voorheen dan klikt u op de opnieuw instellen knop. Als alles naar wens is klikt u op Opslaan.

Aangepast thema voor tekstinvoer

Hieronder ziet u een voorbeeld van een standaard thema dat is toegepast op het schermtoetsenbord.

Aangepast schermtoetsenbord via een thema

Ook heb ik een thema toegepast op het emoji invoertekstveld. Op deze manier krijgt u een idee hoe u een standaard of aangepast thema kunt toepassen op invoervelden in Windows 11.

Achtergrond thema

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *