4 verschillende manieren om Computerbeheer te openen

Stefan
4 verschillende manieren om Computerbeheer te openen

Als u uw computer wilt beheren is “Computerbeheer” een hulpmiddel van Microsoft die u hiervoor kunt gebruiken.

Via computerbeheer kunt u de computer beheren. Via deze app kunt u systeeminformatie bekijken en bewerken, apparaatstuurprogramma’s en services beheren, gebeurtenissen en logboeken bekijken, en gebruikersaccounts en gedeelde mappen beheren. Dit alles gebeurt op één centrale locatie, hierdoor is het eenvoudig is om meerdere computers tegelijk te beheren.

U kunt via computerbeheer niet alleen al deze instellingen beheren, maar ook alle gegevens over de systeemprestaties bekijken, analyseren en problemen oplossen. Deze gegevens omvatten CPU- en geheugengebruik, schijfopslag, netwerkgebruik en meer.

Computerbeheer openen

Computerbeheer is dus een hulpmiddel waar u het grote deel van de tools die in Windows 11 of 10 beschikbaar kunt gebruiken om te analyseren en te bewerken. Dit zijn 4 verschillende manieren waarop u Computerbeheer kunt openen.

4 verschillende manieren om Computerbeheer te openen in Windows 11 of 10

Computerbeheer openen via Power menu

Als u in Windows met de rechtermuisknop op de Startknop klikt, dan ziet u een uitgebreid menu met enkele hulpmiddelen om de computer te beheren. Dit menu heet het “power menu” en via het “power menu” kunt u computerbeheer openen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop (alternatief: druk op de Windows + X toetsencombinatie). In het menu klik op “Computerbeheer”.

Computerbeheer openen via power menu

Computerbeheer openen via Zoeken in de taakbalk

In de taakbalk ziet u zoekbalk. Klik erop om zoeken te openen. In het zoekvenster type: computerbeheer. Klik vervolgens op het computerbeheer resultaat om te openen.

Lees ook
Schermafbeelding maken van website met Microsoft Edge? Dit is hoe!

Computerbeheer openen via zoeken

Computerbeheer openen via uitvoeren

U kunt in Windows “computerbeheer” ook direct openen als u weet wat de MSC bestandsnaam is.

De bestandsextensie MSC is een snap-in-bestand geassocieerd met Microsoft Management Console, ontwikkeld door Microsoft Corporation. Bestanden met deze extensie zijn ook bekend als Microsoft Saved Console Files. Met Microsoft Management Console kan de gebruiker de console of modules aanpassen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop en klik vervolgens op uitvoeren. In het uitvoeren venster type: compmgmt.msc

compmgmt msc openen

Computerbeheer wordt nu geopend.

Computerbeheer openen via Terminal, PowerShell of Opdrachtprompt

Ditzelfde “compmgmt.msc” bestand kunt u ook openen via een Shell. Als u een shell opent zoals Terminal, PowerShell of Opdrachtprompt en u typt het commando:

compmgmt.msc

dan opent Computerbeheer direct.

Computerbeheer openen via Opdrachtprompt

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *