Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Pincode vergeten in Windows 11? Pincode resetten!

Om een pincode in te stellen heeft u in Windows 11 eerst een wachtwoord nodig. Na het instellingen van een wachtwoord op een Microsoft-account kunt u een pincode instellen.

Een pincode is een cijfer, of een combinatie van cijfers en letter code die toegang geeft tot Windows 11. Een pincode is vaak makkelijker te onthouden voor veel mensen en daarom heeft Microsoft het toegevoegd aan de aanmeldopties. Een pincode is onderdeel van Windows-hello.

Windows-hello is een set aan aanmeldingopties die een alternatief bieden voor een wachtwoord. Maar wat als u de pincode om u aan te melden in Windows 11 bent vergeten?

Als u de pincode bent vergeten dan kunt u deze resetten. Dit is het opnieuw instellen van de pincode om weer toegang te krijgen tot uw PC.

U kunt een pincode in Windows 11 herstellen via de instellingen in Windows 11 of via het aanmeldscherm als u niet aangemeld bent.

Pincode vergeten in Windows 11? Pincode resetten!

Pincode resetten via de Windows 11 instellingen

Als u al bent aangemeld in Windows dan kunt u vanuit de instellingen de pincode simpel wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen.

Aan de linkerzijde in het menu klik op Account en daarna op aanmeldingsopties. Klik vervolgens op de link: Ik ben mijn pincode vergeten.

Ik ben mijn pincode vergeten

Daarna krijgt u de volgende melding te zien:

“Weet je het zeker? U hoeft uw pincode alleen opnieuw in te stellen als u deze bent vergeten of als de pincode niet meer werkt.

Als u uw pincode opnieuw instelt, moet u zich mogelijk opnieuw aanmelden bij apps en alle gegevens die door een organisatie worden beheerd, kunnen verloren gaan.

Als uw pincode nog wel werkt, maar u deze toch wilt wijzigen, gaat u naar Start > Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties en selecteert u Wijzigen bij de optie Pincode.”.

Klik op doorgaan als u het zeker weet.

Pincode opnieuw instellen in Windows 11

Volg de stappen om de pincode te resetten. Na het doorlopen van de stappen om een pincode te resetten en te verifiëren dat u eigenaar bent van het account kunt u een nieuwe pincode aanmaken.

Pincode resetten via het vergrendelscherm

Mocht u niet meer kunnen aanmelden omdat u de pincode bent vergeten, dan kunt u de pincode ook resetten via het vergrendelscherm (aanmeldscherm).

Klik op het account in het aanmeldscherm om de pincode te resetten. Klik vervolgens op de link: Ik ben mijn pincode vergeten.

Ik ben mijn pincode vergeten vergrendelscherm

Hierna dient u te verifiëren dat u eigenaar bent van het Microsoft-account waarvan u de pincode wilt resetten. Dat kunt u doen door u aan te melden met de aanmeldgegevens van het Microsoft-account.

Na verificatie kunt u een nieuwe pincode ingeven en dat account aanmelden in Windows 11 met de nieuwe pincode.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
11 REACTIES
 1. De pincode werkt niet maar ik kan niet kiezen voor pincode vergeten of aanmeldopties. Na elke foute pin moet ik code A1B2C3 invoeren en dan kan ik alleen maar een pincode invoeren. Ik weet zeker dat deze correct is maar kom er niet in

 2. Als ik mijn nieuwe desktop met Windows11 aanzet, verschijnt er steeds: de gebruikersnaam of wachtwoord klopt niet. Probeer het nog eens.
  Als ik dan op OK duw, verschijnen er twee tekeningen, waarvan de tweede met mijn foto. Die doet het wel (met pincode).
  Hoe krijg ik die eerste weg?

 3. vraagje,
  Ik heb een laptop terug gekregen van een werknemer.
  hier zit een pincode op.
  ik heb geen pincode en ook geen mail of account gegevens van hem.
  hoe kan ik mijn laptop weer gangbaar krijgen.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!