Home PC tips Windows Prullenbak pictogram op het bureaublad plaatsen in Windows 11

Prullenbak pictogram op het bureaublad plaatsen in Windows 11

2
Prullenbak pictogram op het bureaublad plaatsen in Windows 11

Het ontbrekende pictogram Prullenbak op het Bureaublad herstellen in Windows 11? De prullenbak maakt deel uit van de speciale pictogrammen die vroeger in vorige versies van Windows automatisch aan het bureaublad van elke gebruiker werden toegevoegd.

In Windows 11 staat alleen het pictogram Prullenbak standaard niet automatisch op het bureaublad. Als u het pictogram Prullenbak mist op uw bureaublad in Windows 11, laten de onderstaande stappen u zien hoe u dit kunt herstellen.

Er kunnen ook andere redenen zijn waarom het prullenbak pictogram niet op uw bureaublad staat. Als u uw bureaublad zo instelt dat alle pictogrammen worden verborgen, worden alle pictogrammen, inclusief de prullenbak, verborgen. Zorg ervoor dat op uw bureaublad pictogrammen worden weergegeven voordat u de onderstaande stappen uitvoert.

Prullenbak pictogram op het bureaublad plaatsen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Persoonlijke instellingen. Klik daarna op Thema’s en klik onderaan nogmaals op “Instellingen voor bureaubladpictogrammen”.

In de bureaubladpictogram instellingen schakel “Prullenbak” in en klik op OK. U ziet direct dat de prullenbak wordt weergeven op het bureaublad.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

2 REACTIES

  1. Met het pictogram van prullenbak op uw bureaublad kun je de inhoud raadplegen van uw prullenbak. Maar kun je ook mappen of bestanden slepen (dus verplaatsen) naar het pictogram van prullenbak op uw bueraublad?

    • Hallo, ja dat kan. U kunt een bestand/map/snelkoppeling met de muis slepen naar het prullenbak pictogram. Het bestand wordt daarna naar de prullenbak verplaatst.
      Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten