Transparantie effecten uitschakelen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Transparantie effect is een instelling in Windows 11 die gebruikers helpt bij het deels transparant maken van het Start menu, de taakbalk en instellingen.

Als transparantie effecten zijn ingeschakeld dan ziet u de achtergrond kleur licht door het actieve Start menu, taakbalk of instellingen venster. Het transparantie effect is een uiterlijk kenmerk van het minimalistische uiterlijk in Windows 11.

Als u vanwege visuele beperkingen of simpelweg wat systeemprocessen wilt besparen de transparantie effecten in Windows 11 wilt uitschakelen, dan kunt u dit doen via de toegankelijkheids instellingen. Dit is hoe het werkt.

Transparantie effecten uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Instellingen”. Aan de linkerzijde klik eerst op “Toegankelijkheid” en daarna op “Visuele effecten”.

Wijzig de optie “Transparantie-effecten” naar “Uit” om het transparantie effect op verschillende vensters in Windows 11 uit te schakelen. Klik nogmaals om het transparantie effect weer in te schakelen. Het effect is direct uitgeschakeld of actief.

Transparantie effect uitschakelen in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!