Transparantie effecten uitschakelen in Windows 11

Stefan
Transparantie effecten uitschakelen in Windows 11

Transparantie effect is een instelling in Windows 11 die gebruikers helpt bij het deels transparant maken van het Start menu, de taakbalk en instellingen.

Als transparantie effecten zijn ingeschakeld dan ziet u de achtergrond kleur licht door het actieve Start menu, taakbalk of instellingen venster. Het transparantie effect is een uiterlijk kenmerk van het minimalistische uiterlijk in Windows 11.

Als u vanwege visuele beperkingen of simpelweg wat systeemprocessen wilt besparen de transparantie effecten in Windows 11 wilt uitschakelen, dan kunt u dit doen via de toegankelijkheids instellingen. Dit is hoe het werkt.

Transparantie effecten uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Instellingen”. Aan de linkerzijde klik eerst op “Toegankelijkheid” en daarna op “Visuele effecten”.

Wijzig de optie “Transparantie-effecten” naar “Uit” om het transparantie effect op verschillende vensters in Windows 11 uit te schakelen. Klik nogmaals om het transparantie effect weer in te schakelen. Het effect is direct uitgeschakeld of actief.

Transparantie effect uitschakelen in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *