Verplaats of herstel locatie van persoonlijke mappen in Windows 11

Stefan
Verplaats of herstel locatie van persoonlijke mappen in Windows 11

Stel dat u bijna geen opslagruimte meer hebt en u wilt uw persoonlijke mappen verplaatsen naar een andere locatie of u hebt uw map al verplaatst naar een andere schijf en wilt deze nu terugzetten naar zijn oorspronkelijke plaats. In dat geval zal deze tip u helpen.

Met Windows 11 kunt u de standaardlocatie van persoonlijke mappen (zoals Bureaublad, Afbeeldingen, Downloads, Documenten, enz.) verplaatsen naar een nieuwe locatie.

Met een soortgelijk proces kunt u de persoonlijke mappen terugzetten naar hun oorspronkelijke locatie. Ik zal u beide methodes uitleggen, hoe u uw persoonlijke mappen naar een nieuwe plaats kunt verplaatsen en hoe u ze daarna naar hun oorspronkelijke plaats kunt herstellen.

Wanneer u de standaardlocatie wijzigt, worden de map en de inhoud verplaatst naar de nieuwe locatie, maar u kunt er nog steeds bij zoals u dat eerder deed.

Verplaats of herstel locatie van persoonlijke mappen in Windows 11

Zoals hierboven gezegd, zal het verplaatsen van de standaardlocatie van persoonlijke mappen in Windows 11 de inhoud ervan ook verplaatsen naar de nieuwe gewenste locatie. U kunt er echter nog steeds bij zoals u dat eerder deed.

Als u te weinig opslagruimte hebt of om een andere reden uw Windows 11 persoonlijke mappen naar een andere locatie wenst te verplaatsen dan doet u dit op de volgende manier.

Locatie van persoonlijke mappen verplaatsen

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

shell:UsersFilesFolder

Klik met de rechtermuisknop op de map waarvan u de inhoud naar een andere locatie wenst te verplaatsen. Bijvoorbeeld op de “Documenten” map. Klik daarna op Eigenschappen in het menu.

Klik daarna op tabblad Locatie en klik op de verplaatsen knop. Selecteer een nieuwe locatie en bevestig met OK.

Lees ook
Windows 11 installeren zonder Microsoft account

Inhoud documenten map verplaatsen in Windows 11

Dit proces herhaalt u voor alle mappen waarvan u de inhoud wenst te verplaatsen.

Locatie van persoonlijke mappen herstellen

Om de inhoud van de persoonlijke mappen terug te verplaatsen naar hun oorspronkelijke locatie kunt u de map inhoud herstellen.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

shell:UsersFilesFolder

Klik met de rechtermuisknop op de map waarvan u de inhoud naar de standaard locatie wenst te verplaatsen. Bijvoorbeeld op de “Documenten” map. Klik daarna op Eigenschappen in het menu.

Klik op tabblad Locatie en klik daarna op de Standaardinstellingen herstellen knop. De inhoud wordt nu teruggezet naar de gebruikers map in Windows 11.

Standaard locatie voor persoonlijke mappen herstellen

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

4 reacties
  1. Ik krijg het niet voor elkaar om mappen met Windows 11 naar een externe schijf te verplaatsen.Kan alleen kopiëren.Kan iemand mij helpen.

    1. Hallo, u kunt de map ook “knippen” CTRL + X en daarna plakken in de inhoud van de externe schijf. De map wordt dan niet gekopieerd naar volledig verplaatst naar de externe schijf.
      Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *