Verplaats of herstel locatie van persoonlijke mappen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Stel dat u bijna geen opslagruimte meer hebt en u wilt uw persoonlijke mappen verplaatsen naar een andere locatie of u hebt uw map al verplaatst naar een andere schijf en wilt deze nu terugzetten naar zijn oorspronkelijke plaats. In dat geval zal deze tip u helpen.

Met Windows 11 kunt u de standaardlocatie van persoonlijke mappen (zoals Bureaublad, Afbeeldingen, Downloads, Documenten, enz.) verplaatsen naar een nieuwe locatie.

Met een soortgelijk proces kunt u de persoonlijke mappen terugzetten naar hun oorspronkelijke locatie. Ik zal u beide methodes uitleggen, hoe u uw persoonlijke mappen naar een nieuwe plaats kunt verplaatsen en hoe u ze daarna naar hun oorspronkelijke plaats kunt herstellen.

Wanneer u de standaardlocatie wijzigt, worden de map en de inhoud verplaatst naar de nieuwe locatie, maar u kunt er nog steeds bij zoals u dat eerder deed.

Verplaats of herstel locatie van persoonlijke mappen in Windows 11

Zoals hierboven gezegd, zal het verplaatsen van de standaardlocatie van persoonlijke mappen in Windows 11 de inhoud ervan ook verplaatsen naar de nieuwe gewenste locatie. U kunt er echter nog steeds bij zoals u dat eerder deed.

Als u te weinig opslagruimte hebt of om een andere reden uw Windows 11 persoonlijke mappen naar een andere locatie wenst te verplaatsen dan doet u dit op de volgende manier.

Locatie van persoonlijke mappen verplaatsen

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

shell:UsersFilesFolder

Klik met de rechtermuisknop op de map waarvan u de inhoud naar een andere locatie wenst te verplaatsen. Bijvoorbeeld op de “Documenten” map. Klik daarna op Eigenschappen in het menu.

Klik daarna op tabblad Locatie en klik op de verplaatsen knop. Selecteer een nieuwe locatie en bevestig met OK.

Inhoud documenten map verplaatsen in Windows 11

Dit proces herhaalt u voor alle mappen waarvan u de inhoud wenst te verplaatsen.

Locatie van persoonlijke mappen herstellen

Om de inhoud van de persoonlijke mappen terug te verplaatsen naar hun oorspronkelijke locatie kunt u de map inhoud herstellen.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

shell:UsersFilesFolder

Klik met de rechtermuisknop op de map waarvan u de inhoud naar de standaard locatie wenst te verplaatsen. Bijvoorbeeld op de “Documenten” map. Klik daarna op Eigenschappen in het menu.

Klik op tabblad Locatie en klik daarna op de Standaardinstellingen herstellen knop. De inhoud wordt nu teruggezet naar de gebruikers map in Windows 11.

Standaard locatie voor persoonlijke mappen herstellen

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓