Videokaart temperatuur bekijken in Windows 10 of Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Het is altijd goed om te weten hoe u de videokaart temperatuur kunt controleren, of u nu een gamer, video-editor of grafisch ontwerper bent. De normale GPU (Grafisch Processor Unit) temperatuur ligt tussen ergens tussen de 65 en de 85 graden Celsius.

Als de temperatuur van de videokaart de maximumwaarde overschrijdt, bijvoorbeeld als deze rond de 100 graden ligt, kunt u proberen de temperatuur te regelen, maar alleen als u de huidige  videokaart temperatuur kent.

Oververhitting van de videokaart kan leiden tot ernstige schade aan de hardware, dus het is altijd aan te raden om de temperatuur van de videokaart in de gaten te houden.

Videokaart temperatuur bekijken in Windows 10 of Windows 11

U kunt de temperatuur bekijken via taakbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Taakbeheer in het menu.

In taakbeheer klik op tabblad “Prestaties”, aan de linkerzijde ziet u de videokaart. Klik op de videokaart en u zult verschillende statistieken kunnen zien met betrekking tot de GPU kaart, inclusief GPU temperatuur.

temperatuur van de videokaart

U kunt de videokaart temperatuur ook bekijken met een speciale app. Dit is de HWMonitor app. Download HWMonitor.

Open de videokaart specificaties en klik op “Temperatures”. U ziet nu een waarde en een minimale en maximale waarde.

HWMonitor videokaart temperatuur bekijken

Enkele andere tips. Als u ziet dat de temperatuur van de videokaart telkens te hoog is dan dient u de computer eens stofvrij te maken. Een slechte doorstroom van verse koude lucht kan de temperatuur verhogen.

Het is ook aan te raden om een computer niet opschoot of op een niet vlakke ondergrond te plaatsen. Beide kan de lucht doorstroom negatief beïnvloeden en daarmee de temperatuur van verschillende hardware zoals de videokaart verhogen.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓