Home PC tips Office Office Word of Excel als standaard instellen in Windows 11

Office Word of Excel als standaard instellen in Windows 11

0
Office Word of Excel als standaard instellen in Windows 11

Miljoenen computergebruikers over de hele wereld verkiezen Microsoft Office Word en Excel boven andere programma’s om documenten te maken, te bewerken en te bekijken.

Over het algemeen, wanneer u Microsoft Office 365 of Office 2021/2019/2016 installeert, stelt het Office installatieprogramma Microsoft Word, Microsoft Excel en andere Office apps automatisch in als de standaard voor ondersteunde bestandstypen. Soms zijn ze echter, om verschillende redenen, niet de standaardprogramma’s op uw computer.

In Windows 11 dient u dan een koppeling te maken tussen ondersteunde bestandstypes zoals (“.doc”), (“.docx”) of (“.xls”), (“.xlsx”) en het besturingssysteem. Op het moment dat u de koppeling heeft gemaakt kunt u de bestandstypes voor Office apps weer openen met de bijbehorende app.

Microsoft Office Word of Excel als standaard instellen in Windows 11

Doc of Docx documenten openen met Word in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Apps en daarna op Standaard-apps.

Zoek naar “Word” en klik op de Word app.

Klik op het bestandstype (“.doc”) en selecteer de Word app. Als u Word niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Word uit de lijst. Klik daarna op OK.

Klik daarna op het bestandstype (“.docx”) en selecteer de Word app. Als u Word niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Word uit de lijst. Klik daarna op OK.

U heeft nu de bestandstypes (“.doc”) en (“.docx”) gekoppeld aan de Word app. Dit type bestand wordt nu iedere keer in Windows 11 geopend met Office.

Xls of Xlsx bestanden openen met Excel in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Apps en daarna op Standaard-apps.

Zoek naar “Excel” en klik op de Excel app.

Klik op het bestandstype (“.xls”) en selecteer de Excel app. Als u Excel niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Excel uit de lijst. Klik daarna op OK.

Klik daarna op het bestandstype (“.xlsx”) en selecteer de Excel app. Als u Excel niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Excel uit de lijst. Klik daarna op OK.

U heeft nu de bestandstypes (“.xls”) en (“.xlsx”) gekoppeld aan de Excel app. Dit type bestand wordt nu iedere keer in Windows 11 geopend met Office.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten