Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 10 upgraden naar Windows 11 via Windows update

Microsoft heeft de hele wereld een beetje verrast. De lancering van Windows 11 was gepland op 5 oktober 2021, maar Microsoft heeft het nieuwste besturingssysteem eerder vrijgegeven aan het publiek, namelijk op 4 oktober 2021.

Miljoenen computers over de hele wereld zullen geleidelijk en gratis worden geüpgraded naar Windows 11. Het kan dus zijn dat Windows 11 nog niet direct beschikbaar is voor onze Nederlandse computers. Als uw pc beschikt over TMP 2.0, Secure Boot en andere vereisten, ontvangt u een updatemelding. Als uw computer niet voldoet aan de vereisten van Windows 11, kunt u deze handmatig downloaden van de Microsoft-server en een nieuw besturingssysteem installeren.

Om te controleren of Windows 11 officieel uw computer hardware ondersteunt, downloadt u de app PC Health Check van Microsoft en voert u deze uit. Klik op de knop “Nu controleren” in het hulpprogramma, en het zal u vertellen of Windows 11 officieel uw pc ondersteunt.

Indien uw PC Windows 11 niet ondersteunt, zal het hulpmiddel u informatie geven over het waarom. Zelfs als uw pc niet door de test komt, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt toch upgraden naar Windows 11. Maar Microsoft waarschuwt dat u problemen kunt ondervinden en dat toekomstige updates voor Windows op uw hardware niet worden gegarandeerd.

Windows 10 upgraden naar Windows 11

Windows 11 downloaden via Windows update

Om uw pc te upgraden van Windows 10 naar Windows 11 volgt u de volgende stappen. In de zoekbalk in de taakbalk, type: updates zoeken. Klik op het “Naar updates zoeken resultaat”.

Klik hier op de knop “Controleren op updates” om te zien of er updates beschikbaar zijn. Als uw pc klaar is voor Windows 11, ziet u hier een banner met de tekst “Upgrade naar Windows 11 is klaar – en het is gratis!

Of, u ziet de melding een banner met de tekst “Op de PC kan windows 11 worden uitgevoerd.” Goed nieuws, uw PC voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11. De specifieke timing voor wanneer deze wordt aangeboden, kan variëren naarmate we het voor u voorbereiden.”

Lukt het niet? Lees dit artikel bij Windows update problemen.

Klik op “Downloaden en installeren”.

Windows 11 downloaden via Windows Update Assistent

In de tussentijd dat de Windows 11 update wordt uitgerold kunt u Windows 11 downloaden installeren via de Windows 11 Update assistent. Windows gaat dan controleren of uw computer voldoet aan Windows 11 vereisten en download en installeert daarna Windows 11.

Voldoet de PC niet aan de Windows 11 vereisten? Lees dan hoe u Windows 11 toch kunt installeren op een niet ondersteunde computer.

Windows 11 update niet ontvangen?

Als u om een of andere reden nog niet klaar bent om over te schakelen op Windows 11, klikt u op de knop “Voorlopig op Windows 10 blijven.” Door dit te doen, kunt u voorkomen dat uw pc de Windows 11 update installeert. Een andere rigoureuze manier is door Windows updates tijdelijk of volledig te blokkeren. Dat kan met Windows Update blocker. U ontvangt dan helemaal geen updates meer. Alleen toepassen als u weet waar u aan begint!

Als uw pc Windows 11 officieel niet ondersteunt en u toch wilt upgraden, moet u een Windows 11 ISO downloaden en vervolgens handmatig installeren.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
  1. al een week probeer ik windows 11 te installeren, maar tot nu toe nog steeds niet gelukt, wel gedownload maar installatie nog steeds niet

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!