Windows defender opnieuw installeren in Windows 11 of Windows 10

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
BuyMeACoffee

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u problemen ondervindt met Windows defender (“Windows beveiliging”) dan kan het helpen om deze bescherming opnieuw te installeren.

Sommige gebruikers ondervinden problemen met het starten van Windows defender, bijvoorbeeld na het verwijderen van antivirus-software. Ook worden er te vaak problemen gemeld met een Windows defender link foutmelding.

Om problemen met Windows defender op te lossen kunt u Windows defender opnieuw installeren. Ondanks dat Windows defender een standaard onderdeel is van Windows 11 en Windows 10 kunt u deze bescherming niet opnieuw installeren via de instellingen.

Als u Windows defender opnieuw wilt installeren moet u gebruikmaken van PowerShell. Dit is een scripttaal die op de achtergrond bepaalde functies in Windows herstellen, zo ook de Windows defender functie.

Windows defender opnieuw installeren in Windows 11 of Windows 10

Om Windows defender opnieuw te installeren heeft u administrator rechten nodig in Windows. Zorg dat u bent ingelogd met een administrator account.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “Windows Terminal (beheerder)” of “PowerShell (admin)” in het menu.

Windows Terminal beheerder openen

Als eerste gaan we PowerShell instellen op een beleid zodat alle scripts uitgevoerd kunnen worden. Hiermee voorkomen we dat de code die nodig is om Windows defender terug te installeren niet kan worden uitgevoerd.

In het PowerShell venster kopieer en plak de volgende code:

Set-ExecutionPolicy Unrestricted

Daarna kopieert en plakt u de volgende code:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

U ziet nu een blauwe tekst met lijnen code die worden uitgevoerd. Soms ziet u een rode foutmelding ertussen met de melding “Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073D02, Het pakket kan niet worden geïnstalleerd omdat bronnen wa
arin wijzigingen moeten worden aangebracht, momenteel in gebruik zijn.”.

Dit is geen enkel probleem. Dat betekent dat pakketten die worden geïnstalleerd al in gebruik zijn. De code gaat gewoon door, wacht tot het proces is afgerond.

Windows defender opnieuw installeren

Nadat de code is uitgevoerd zet u het beleid weer terug zoals het was. Kopieer en plak de volgende code:

Set-ExecutionPolicy Default

Open nu opnieuw Windows defender. U ziet dat Windows defender (“Windows beveiliging”) nu succesvol opnieuw is geïnstalleerd.

Windows defender is opnieuw geinstalleerd

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!