Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Een bestand splitsen in meerdere bestanden in Windows

Sommige bestanden zijn te groot in omvang dat er vaak problemen zijn bij het proberen over te dragen zoals uploaden, met als gevolg dat er tegen een beperking wordt aangelopen in apps of services.

In Windows 10 of Windows 11 kunnen bestanden in meerdere delen worden gesplitst met behulp van een bestandsarchief, ook wel bekend als compressiesoftware die meerdelige compressies ondersteunt. In dit artikel leg ik u uit hoe u in Windows een bestand in meerdere bestanden kunt splitsen met behulp van WinRAR.

Met de meeste compressiesoftware kunt u volumes splitsen tijdens de compressie. Ik raad WinRAR aan omdat het de meest populaire bestandsarchiverings app voor Windows is.

Als u één groot bestand hebt dat u in meerdere kleinere bestanden wilt splitsen, kunt u het bestand in meerdere volumes splitsen met behulp van een compressiemethode.

U zipt een bestand met een compressieprogramma waarmee u het bestand in meerdere volumes kunt splitsen tijdens het archiefproces. U kunt dan de gearchiveerde delen verplaatsen naar waar u maar wilt en ze op deze locatie uitpakken om weer één enkel bestand te worden. Dit is hoe het werkt.

Bestand opsplitsen in meerdere bestanden in Windows

Om te beginnen downloadt u Winrar naar uw computer. Deze software is gratis te gebruiken om bestanden op te delen. Installeer Winrar op uw computer.

Klik daarna met de rechtermuisknop op het bestand wat u wenst te splitsen. Klik daarna in Windows 11 op meerder opties weergeven en daarna op “Toevoegen aan Archief”. Windows 10 gebruiker klikken direct op “Toevoegen aan archief”.

Bestand toevoegen aan Archief

Ik raad u aan om de ZIP compressie te gebruiken. Iedere gebruiker kan dan het archief bestand uitpakken. Als u RAR of RAR4 zou gebruiken kan alleen een gebruiker met Winrar het bestand uitpakken.

Helemaal onderaan ziet u “Archief opsplitsen (grootte). Hier geeft u het aantal MBs in om het bestand in op te splitsen. Iedere apart bestand wordt dan aangemaakt op de ingevulde bestandsgrootte.

Bestand delen in meerdere stukken

Klik op OK om het bestand op te splitsen. Dit proces kan even duren, afhankelijk van de grootte van het totale bestand en de snelheid van de computer.

Bestand opsplitsen in meerdere ZIP bestanden

Als het compressie proces is voltooid heeft u meerdere lossen bestanden. Indien u ZIP heeft gekozen herkenbaar als z01, z02 etc en een .zip bestand.

Bestand opgedeeld in meerdere losse bestanden

Als u het grote bestand wenst uit te pakken dan klikt u dubbel op het ZIP bestand. Zorg dat alle bestanden bij elkaar blijven in dezelfde map. Indien er een mist dan kunt u of iemand anders het totale bestand niet meer uitpakken.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!