Home PC tips Windows PDF bestand maken in Windows 11 zonder externe apps

PDF bestand maken in Windows 11 zonder externe apps

0

Heeft u een aantal documenten en wilt u ze omzetten in PDF (Portable Document Format) vorm? In dit artikel, leest u hoe u een PDF-bestand kunt maken in Windows 11.

Windows 11 staat u niet alleen toe om een kladblok of Wordpad document af te drukken in PDF. U kunt een PDF-bestand maken van elke webpagina of document dat kan worden afgedrukt. Dit alles is mogelijk dankzij de ingebouwde Microsoft Print to PDF functie.

Eerder had Microsoft de Microsoft XPS Document Writer printer geïntroduceerd die niet lang meeging. Nu heeft Microsoft een alternatief als PDF.

Met behulp van deze “Microsoft Print to PDF” virtuele printer, kunt u een PDF-bestand van een willekeurig document maken. U moet het document openen en op Ctrl + P drukken om het dialoogvenster Afdrukken weer te geven. Selecteer vervolgens de ingebouwde “Microsoft Print to PDF” printer en maak uw afdruk als PDF. Dit is hoe het werkt.

PDF bestand maken in Windows 11

Zoals hierboven vermeld, kunt u elk document/webpagina maken of converteren naar PDF-formaat met behulp van de ingebouwde virtuele PDF-printer van Windows. Het is niet nodig om een applicatie van derden te downloaden en te installeren om een PDF-bestand te maken.

Open het document, bestand of website waarvan u een PDF-bestand wenst te maken. Druk op uw toetsenbord op CTRL + P om het printerdialoog te openen. Afhankelijk van de app en het bestand is het CTRL + P maar u kunt altijd naar bestand en daarna afdrukken gaan.

Selecteer als printer “Microsoft Print to PDF” en klik op Afdrukken.

Er wordt een dialoog geopend waar u het document kunt opslaan als PDF-bestand. Geef het PDF-bestand een naam en klik op Opslaan.

U heeft nu een PDF-bestand gemaakt van een document, tekstbestand, website zonder het gebruik van software van derden.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten