Home PC tips Windows 8 manieren om Apparaatbeheer te openen in Windows 11

8 manieren om Apparaatbeheer te openen in Windows 11

2
8 manieren om Apparaatbeheer te openen in Windows 11

Apparaatbeheer is een ingebouwd onderdeel van het besturingssysteem Microsoft Windows dat gebruikers in staat stelt de hardware die op hun computer is aangesloten te bekijken en aan te passen.

Als hardware niet correct werkt, wordt de betreffende hardware gemarkeerd in Apparaatbeheer, wat u helpt bij het oplossen van problemen.

Apparaatbeheer omvat verschillende apparaten, waaronder een toetsenbord, muis, harde schijven, USB-apparaten, enz. Het sorteert alle hardware, vermeldt ze op basis van verschillende criteria, en wanneer het apparaat defect is of niet meer werkt, wordt de gebruiker onmiddellijk op de hoogte gebracht.

U kunt Apparaatbeheer dus gebruiken om uw computer te bedienen, in of uit te schakelen, te configureren, conflicten tussen apparaten vast te stellen, en nog veel meer. Dit zijn 8 manieren om apparaatbeheer te openen in Windows 11.

8 manieren om Apparaatbeheer te openen in Windows 11

Apparaatbeheer openen via het Win-X menu

De snelste en makkelijkste manier om apparaatbeheer te openen is via het Win-X menu. Dit menu biedt een overzicht van de meeste geavanceerde windows onderdelen, waaronder apparaatbeheer.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op Apparaatbeheer in het menu.

Apparaatbeheer openen via Windows tools

Klik op de Startknop. Klik op “Alle apps” en klik op Windows tools.

Klik vervolgens op Computerbeheer. In Computerbeheer klikt vervolgens link op Apparaatbeheer.

Apparaatbeheer openen via Windows zoeken

U kunt Apparaatbeheer ook zoeken via het vergrootglas in de taakbalk. Klik op het vergrootglas in de taakbalk en zoek op Apparaatbeheer. Klik vervolgens op Apparaatbeheer in de resultatenlijst.

Apparaatbeheer openen via Uitvoeren

In het uitvoeren venster kunt u bepaalde apps starten. U kunt ook Windows onderdelen zoals apparaatbeheer direct starten.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

devmgmt.msc

of

hddwiz.cpl

om apparaatbeheer direct te openen.

Apparaatbeheer openen via het Configuratiescherm

Open het Configuratiescherm. Wijzig rechtsbovenin de instelling “Weergeven op” naar “Grote pictogrammen”. Klik vervolgens op Apparaatbeheer.

Apparaatbeheer openen via het Opdrachtprompt of Windows Terminal

Als u toegang heeft tot het Opdrachtprompt of Terminal dan kunt u direct apparaatbeheer openen door de onderstaande commando’s in te geven. Apparaatbeheer wordt direct geopend.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Windows Terminal uit het Win-X menu. In het Windows Terminal venster type:

devmgmt.msc

Apparaatbeheer openen via Systeemeigenschappen

Systeemeigenschappen biedt ook een snelkoppeling naar apparaatbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Uitvoeren, in het uitvoeren venster type:

sysdm.cpl

Klik vervolgens op tabblad Hardware en klik op de Apparaatbeheer knop om apparaatbeheer te openen.

Apparaatbeheer openen via Windows verkenner

U kunt ook naar de map gaan waar u apparaatbeheer kunt openen. Open de Windows verkenner en ga naar de map C:\windows\system32\ klik vervolgens op devmgmt.msc om apparaatbeheer te openen.

Ik hoop u met deze 8 manieren om apparaatbeheer te openen geholpen te hebben en een beetje te hebben geïnformeerd over de mogelijkheden.

Lees ook:

Bedankt voor het lezen!

2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten